Rijexaminator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijexaminator?

Een rijexaminator is verantwoordelijk voor het beoordelen of aspirant-bestuurders beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Als rijexaminator heb je te maken met examenkandidaten, die opgaan voor hun rijbewijs. De belangrijkste taak van een rijexaminator is dan ook het afnemen van rijexamens, waarmee hij of zij de rijvaardigheid van examenkandidaten toetst. Daarnaast is een rijexaminator verantwoordelijk voor het uitvoeren van vaste administratieve handelingen, die te maken hebben met het examen. Denk hierbij aan het controleren van persoonsgegevens en aan het op de juiste manier administreren van de resultaten. Ook het controleren van eventuele verplichte theoriecertificaten zal gedaan worden door de rijexaminator. Afhankelijk van het examen kan het zijn dat de rijexaminator enkele theoretische examenvragen afneemt voordat het daadwerkelijke rijexamen afgenomen wordt. Het beroep rijexaminator moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een rijexaminator bevoegd kan zijn tot het afnemen van examens binnen verschillende categorieën, zoals de auto, vrachtwagen, bus en de motor. Het is de verantwoordelijkheid van de rijexaminator om te beoordelen of bestuurders over voldoende inzicht, kennis en vaardigheden beschikken om in aanmerking te kunnen komen voor het rijbewijs. Daarnaast zal een rijexaminator controleren of examenkandidaten de verkeersregels en verkeerstekens voldoende begrijpen. Als rijexaminator is het belangrijk dat je beschikt over mensenkennis en sociaal bent. Dit heeft vooral betrekking op het gerust kunnen stellen van examenkandidaten die zenuwachtig zijn. Examenkandidaten die zich niet op hun gemak voelen maken sneller fouten. Het worden van rijexaminator is alleen mogelijk door het volgen van een strenge selectieprocedure, waarna ook nog een interne opleiding gevolgd moet worden, die ongeveer drie maanden in beslag neemt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Rijexaminator

Wat is het salaris en tarief van een Rijexaminator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijexaminator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rijexaminator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijexaminator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl