Beleidsadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beleidsadviseur?

Een beleidsadviseur is een deskundige en/of onderzoeker die zich gespecialiseerd heeft in beleidsvoering. Beleidsvoering kan in het kort het beste omschreven worden als het uitstippelen van nieuw beleid door middel van het uitvoeren van onderzoeken en het analyseren van gegevens. Om nieuw beleid te kunnen ontwikkelen zal een beleidsadviseur duidelijke doelen stellen. Een beleidsadviseur is meestal gedeeltelijk of geheel verantwoordelijk voor het opstellen van beleid en de beleidsvoering, die bedrijven, overheden of andere soorten organisaties aangaat. Het beroep beleidsadviseur is breed te noemen en kan verschillende vakgebieden betreffen, zoals personeelsbeleid, communicatiebeleid, organisatiebeleid, milieubeleid, vrijetijdsbeleid of het internetbeleid van organisaties. Bij grote organisaties en overheden is overal wel beleid voor, dat tot stand is gekomen door zorgvuldige onderzoeken en mogelijke ervaringen, die opgedaan zijn vanuit het verleden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het internetbeleid bij overheden en bedrijven, die het zal verbieden voor medewerkers om bepaalde websites te bezoeken die verder niks met het werk te maken hebben. Als beleidsadviseur heb je een verantwoordelijke baan, omdat je belangrijke advieswerkzaamheden uitvoert, die overgenomen kunnen worden door bestuursleden, directies of ministeries. Een beleidsadviseur is niet alleen werkzaam voor overheden. Ook het bedrijfsleven maakt gebruik van beleidsadviseurs. Als beleidsadviseur kan je gespecialiseerd zijn binnen verschillende vakgebieden. Welke taken en verantwoordelijkheden een beleidsadviseur precies heeft kan per organisatie en werkgever verschillen, maar heeft wel altijd met beleid te maken. Een beleidsadviseur kan naast het opstellen van het bedrijfsbeleid beleidsmaatregelen opstellen, die bijvoorbeeld de bevolking aangaan, zoals het verkeersbeleid of het vreemdelingenbeleid.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beleidsadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Beleidsadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Beleidsadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beleidsadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Beleidsadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beleidsadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl