Bedrijfsjurist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsjurist?

Een bedrijfsjurist is een rechtsgeleerde, die de belangen behartigt van een onderneming of organisatie. Een bedrijfsjurist is niet alleen verantwoordelijk voor het oplossen van juridische problemen, omdat een bedrijfsjurist ook verantwoordelijk kan zijn voor het voorkomen van juridische problemen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van richtlijnen, het opstellen van inkoopcontracten, het afsluiten van verzekeringen of aan het beantwoorden van vragen die de organisatie aangaan. Daarnaast kan een bedrijfsjurist verantwoordelijk zijn voor het mede opstellen van brieven of mails die de organisatie aangaan. Het is niet ongebruikelijk dat uitgaande post eerst bekeken en beoordeeld wordt door de juridische afdeling, om mogelijke toekomstige problemen te voorkomen. Een bedrijfsjurist is over het algemeen alleen werkzaam voor grote bedrijven of organisaties, die beschikken over een juridische afdeling. De inhoudelijke werkzaamheden van een bedrijfsjurist kunnen verschillen per organisatie, omdat bedrijfsjuristen in alle branches werkzaam kunnen zijn. Het werken voor een bank kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het werken voor een gemeente. In het algemeen zijn bedrijfsjuristen verantwoordelijk voor het opstellen en controleren van contracten, het adviseren van andere medewerkers of het adviseren van de afdeling personeelszaken met betrekking tot juridische aspecten. Grote bedrijven en organisaties beschikken over het algemeen over een groot klantenbestand of hebben te maken met publieke belangen en krijgen te maken met klachten, vragen of procedures, die niet in alle gevallen makkelijk te beantwoorden of uit te voeren zijn. Het zijn de bedrijfsjuristen, die alle moeilijke en vaak gevoelige antwoorden moeten controleren op eventuele juridische gevolgen. Het is niet zo dat bedrijfsjuristen alle uitgaande post controleren, maar wel de gevoelige zaken, die negatieve gevolgen kunnen hebben voor de organisatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedrijfsjurist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bedrijfsjurist

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsjurist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsjurist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedrijfsjurist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfsjurist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl