Bedrijfsdeuren monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsdeuren monteur?

Een bedrijfsdeuren monteur is gespecialiseerd in het monteren en onderhouden van industriedeuren, die op verschillende manieren voorkomen. Over het algemeen zal een bedrijfsdeuren monteur gespecialiseerd zijn in sectionaaldeuren, garagedeuren, roldeuren en branddeuren. Sectionaaldeuren zijn de deuren die toegang verschaffen tot een bedrijfsruimte. In de meeste gevallen zijn nieuwe sectionaaldeuren automatisch te bedienen en kunnen ze in noodgevallen met de hand geopend worden. Moderne sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd en inbraakwerend. Een andere benaming voor sectionaaldeur is overheaddeur. Het is de bedrijfsdeuren monteur die verantwoordelijk is voor het installeren en onderhouden van dit soort bedrijfsdeuren. Het installeren en onderhouden van overheaddeuren betreft specialistenwerk, omdat de bedrijfsdeuren alleen betrouwbaar kunnen functioneren als ze op de juiste manier gemonteerd zijn en onderhouden worden. Vooral het op de juiste manier opspannen van de veren is iets wat niet iedere monteur zomaar kan uitvoeren, omdat dit zeer precies gedaan moet worden. Bij het verkeerd opspannen van overheaddeuren kan een deur vastlopen of scheeflopen. De meeste bedrijfsdeuren monteurs werken met een onderhoudscontract, omdat bedrijfsdeuren minimaal een keer per jaar gecontroleerd moeten worden. Dit heeft ook betrekking op het smeren van alle onderdelen. Het beroep bedrijfsdeuren monteur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een bedrijfsdeuren monteur gespecialiseerd kan zijn in verschillende bedrijfsdeuren. Daarnaast is het denkbaar dat een bedrijfsdeuren monteur andere werkzaamheden uitvoert, wat per monteur kan verschillen. In de meeste gevallen zal een bedrijfsdeuren monteur ook werkzaam zijn als onderhoudsmonteur. Er zijn veel bedrijven actief, die verschillende bedrijfsdeuren verkopen, installeren en onderhouden. Het is denkbaar dat een bedrijfsdeuren monteur werkzaam is als ondernemer.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bedrijfsdeuren monteur

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsdeuren monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsdeuren monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bedrijfsdeuren monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfsdeuren monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl