Traiteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Traiteur?

Een traiteur is een kok, cateraar en/of slager die zich gespecialiseerd heeft in het bereiden van dagverse maaltijden, zoals soepen, salades, sauzen, luxe hapjes en andere soorten maaltijden. Over het algemeen spreekt men ook wel van slager-traiteur, afhankelijk van de soort maaltijden die de traiteur maakt. Een traiteur maakt over het algemeen niet alleen gerechten of maaltijden, die in de winkel verkocht worden. Hij maakt bijvoorbeeld ook gerechten en/of maaltijden op bestelling voor klanten. Het beroep traiteur heeft dus ook raakvlakken met de cateringsbranche. Een belangrijk kenmerk van de traiteur is dat deze luxe en kwalitatief goede dagverse producten of maaltijden maakt. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een traiteur het beste omschrijven als het bereiden van kant-en-klaar maaltijden, die in de meeste gevallen een luxe uitstraling hebben. Een traiteur kan dus in veel gevallen aangemerkt worden als kok, omdat de traiteur gerechten maakt. Het beroep traiteur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat kant-en-klaar maaltijden ook door andere soorten horecagelegenheden gemaakt en verkocht kunnen worden. Het is bijvoorbeeld goed denkbaar dat binnen een luxe broodjeszaak of lunchrooms ook kant-en-klaar maaltijden gemaakt en verkocht worden. Zoals eerder omschreven kan een traiteur in sommige gevallen ook aangemerkt worden als slager. Het is niet zo dat alle slagers automatisch aangemerkt kunnen worden als traiteur, omdat niet alle slagers kant-en-klaar maaltijden bereiden voor klanten. In de meeste gevallen betreft dit de betere en luxere slagers. Een ander belangrijk kenmerk als we over het beroep traiteur spreken is dat de meeste kant-en-klaar maaltijden alleen op bestelling gemaakt worden. Het is dus niet zo dat een traiteur iedere dag dezelfde gerechten en/of maaltijden maakt, die zomaar te koop zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Traiteur

Wat is het salaris en tarief van een Traiteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Traiteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Traiteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Traiteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl