Contractmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Contractmanager?

Een contractmanager is verantwoordelijk voor het opstellen van heldere en juiste contracten tussen leveranciers, aannemers en andere soorten bedrijven waarmee een organisatie te maken heeft. In het kort kunnen we dan ook stellen dat een contractmanager verantwoordelijk is voor het opstellen van goede en juridisch duidelijke contracten, waarbinnen alle verwachtingen en verplichtingen van de contractanten zijn opgenomen. De werkzaamheden van een contractmanager gaan verder dan alleen het vastleggen van de prijsovereenkomst. Binnen complexe inkoopprocessen zijn veel meer zaken belangrijk, zoals productgarantie, leveringsvoorwaarden, kwaliteitsgaranties en afspraken over mogelijke aansprakelijkheid met betrekking tot producten of diensten. Daarnaast kan er sprake zijn van bepaalde wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden. Het is dus de verantwoordelijkheid van de contractmanager om alles duidelijk vast te leggen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan tijdens en na de levering. Een contractmanager is doorgaans ook de aangewezen persoon als er toch bepaalde onduidelijkheden ontstaan tussen verschillende partijen. Een contractmanager zal over het algemeen een juridische achtergrond hebben en samenwerken met diverse andere specialisten. Welke werkzaamheden een contractmanager precies uitvoert, is afhankelijk van waar de contractmanager precies werkzaam is. Een contractmanager heeft over het algemeen veel te maken met inkoopmanagers en productmanagers, die te maken hebben met inkoopprocessen of verkoopprocessen. Als een inkoopmanager producten wil inkopen zal hij of zij in veel gevallen met de contractmanager overleggen over de voorwaarden. Het is de contractmanager, die de contracten zal opstellen voordat de inkoopmanager het contract zal sluiten. Als contractmanager heb je dan ook een verantwoordelijke baan, waarbinnen je verantwoordelijk bent voor de belangen van de organisatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Contractmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Contractmanager

Wat is het salaris en tarief van een Contractmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Contractmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Contractmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Contractmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl