Team Mijnzzp

Wat doet een Groothandelaar (facilitaire sector)?

Een groothandel in facilitaire producten is een commerciële onderneming, die zich meestal gespecialiseerd heeft in reinigingssystemen, reinigingsmachines, schoonmaakproducten en hygiëne voorzieningen. Daarnaast kan een facilitaire groothandel eventueel non-horeca food producten aanbieden. Een groothandelaar in facilitaire producten zal over het algemeen alleen te maken hebben met ondernemers en niet met particulieren. Er zijn veel bedrijven te bedenken, die sterk afhankelijk zijn van facilitaire groothandels. Het zijn niet alleen schoonmaakbedrijven, die inkopen bij facilitaire groothandels. De meeste facilitaire groothandels moeten aangemerkt worden als kenniscentrum voor de professionele schoonmaakbranche. Over het algemeen verkopen facilitaire groothandels alle denkbare facilitaire en sanitaire producten. Ook bedrijfskleding speelt een belangrijke rol als we spreken van facilitaire groothandels. Een facilitaire groothandel kan tegenwoordig niet zomaar vergeleken worden met een groothandel voor schoonmaakproducten, omdat facilitaire bedrijven in veel gevallen niet alleen verantwoordelijk zijn voor schoonmaakwerkzaamheden. Facilitaire bedrijven bieden tegenwoordig ook andere diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de catering, de groenvoorziening, de beveiliging en aan technische dienstverlening. Vanzelfsprekend kan de dienstverlening per facilitair bedrijf wel verschillen. Als facilitair groothandelaar is het belangrijk dat je beschikt over branchekennis, omdat er tegenwoordig veel verschillende reinigingssystemen en machines bestaan binnen de schoonmaakbranche. De meeste facilitaire groothandels maken gebruik van een loods, magazijnmedewerkers, vertegenwoordigers, accountmanagers en van verkoopadviseurs. Verkoopadviseurs zijn meestal verantwoordelijk voor het verkopen van reinigingsmachines en aanverwante producten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Groothandelaar (facilitaire sector)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Groothandelaar (facilitaire sector)

Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (facilitaire sector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (facilitaire sector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Groothandelaar (facilitaire sector)

Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (facilitaire sector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (facilitaire sector) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Groothandelaar (facilitaire sector)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Groothandelaar (facilitaire sector) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl