Merkenspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Merkenspecialist?

Een merkenspecialist is een jurist, die zich heeft gespecialiseerd in merken- en modellenrecht. Een merkenspecialist is niet alleen gespecialiseerd in merken maar juist ook in bedrijfslogo's en alles wat verder met merken te maken heeft. Een merkenspecialist kan ingeschakeld worden voor verschillende werkzaamheden, zoals het bedenken van merken, het bedenken van merknamen, het uitvoeren van onderzoeken naar merken of voor het toezien op de naleving het merkenrecht. Als merkenspecialist ben je dan ook op een brede manier gespecialiseerd in merkenrecht. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het beschermen van merken door middel van het registreren van merken. Een merk is belangrijk voor bedrijven en instellingen, omdat door het gebruiken van merken bedrijven en instellingen zich op een duidelijke manier kunnen onderscheiden van andere bedrijven en instellingen. Als een merk geregistreerd is mogen andere mensen en/of bedrijven het merk niet zomaar gebruiken (misbruiken) als de rechthebbenden hiervoor geen toestemming gegeven hebben. Het beroep merkenspecialist betreft een beroep waarvoor veel specifieke kennis nodig is, omdat merkenrecht betrekking heeft op juridische aspecten en internationale werkzaamheden. Een merkenspecialist is dan ook voor een gespecialiseerd merkenbureau werkzaam, die zich richten op merken- en modellenrecht. De inhoudelijke werkzaamheden van een merkenspecialist kunnen in het kort het beste omschreven worden als advies- en onderzoekswerkzaamheden. Daarnaast kan een merkenspecialist bedrijven juridisch bijstaan als ondernemers problemen ondervinden met betrekking tot merken. Als merkenspecialist heb je over het algemeen te maken met ondernemers die een nieuw merk willen laten registeren. Hierbij speelt vooronderzoek meestal een belangrijke rol om juridische conflicten te voorkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Merkenspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Merkenspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Merkenspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Merkenspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Merkenspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Merkenspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl