Team Mijnzzp

Wat doet een Groothandelaar (autosector)?

Een groothandel in automaterialen is een commerciële onderneming, die aangemerkt moet worden als importeur. Dit houdt in dat het automaterialen betreft, die in het buitenland aangekocht worden om in het binnenland te verkopen. Een groothandelaar in automaterialen zal in de meeste gevallen alleen aan garagehouders en servicebedrijven verkopen en niet aan particulieren. De auto-industrie kent veel groothandelsbedrijven, die verschillende automaterialen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan motoronderdelen, banden, schokbrekers en autoruiten. Daarnaast verkopen de meeste groothandelaars in automaterialen aanverwante producten en werkmaterialen, zoals poetsmiddelen, alarmsystemen, olie, gereedschap, uitleescomputers, balanceermachines, kogeltrekkers en lasapparaten. Binnen de automaterialenhandel bestaat er een belangrijk verschil tussen groothandelsbedrijven die originele auto-onderdelen verkopen en groothandelsbedrijven die universele auto-onderdelen verkopen. Universele auto-onderdelen zijn in de meeste gevallen goedkoper dan originele auto-onderdelen. Het is niet zo dat universele auto-onderdelen slechter zijn dan originele auto-onderdelen. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de patenten, merknamen en de massaproductie van auto-onderdelen. Over het algemeen is het zo dat merkdealers alleen gebruikmaken van originele auto-onderdelen. Universele garagehouders kopen vaker auto-materialen in bij een universeel groothandelsbedrijf. Van alle groothandels is de auto-onderdelen groothandel wellicht een van de meest ingewikkelde, omdat er veel verschillende auto-onderdelen bestaan van verschillende merken. Daarnaast kunnen de automaterialen per bouwjaar en type voertuig verschillen. Om het zoeken naar de juiste auto-onderdelen makkelijker te maken is het zo dat groothandelsbedrijven gebruikmaken van een uitgebreid computersysteem, waarbinnen klanten en medewerkers van de groothandel kunnen zoeken op kenteken en type voertuigen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Groothandelaar (autosector)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Groothandelaar (autosector)

Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (autosector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (autosector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Groothandelaar (autosector)

Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (autosector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (autosector) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Groothandelaar (autosector) zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Groothandelaar (autosector)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Groothandelaar (autosector) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl