Team Mijnzzp

Wat doet een Kwaliteitsinspecteur schoonmaak?

Een kwaliteitsinspecteur schoonmaak is verantwoordelijk voor het controleren of schoonmakers hun werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd hebben. Daarnaast is een kwaliteitsinspecteur schoonmaak verantwoordelijk voor andere werkzaamheden, zoals het toezien op de arbeidsomstandigheden van schoonmakers. Afhankelijk van het bedrijf waarbinnen de kwaliteitsinspecteur schoonmaak werkzaam is kan een kwaliteitsinspecteur schoonmaak ook verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van passende opleidingen en cursussen aan medewerkers. Dit kan relevant zijn als het specifieke werkzaamheden betreft, die volgens vaste richtlijnen uitgevoerd moeten worden. De kerntaak van een kwaliteitsinspecteur schoonmaak is in alle gevallen het controleren van schoonmaakwerkzaamheden. Het is de kwaliteitsinspecteur schoonmaak die steekproefsgewijs alle werkzaamheden zal controleren op correctheid. Denk hierbij aan het controleren of toiletruimtes, badkamers, kantoren of hotelkamers voldoen aan de kwaliteitsnormen. Afhankelijk van het bedrijf kan een kwaliteitsinspecteur schoonmaak ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals controleren van de bedden met betrekking tot de opmaak. Ook het controleren van de aanwezigheid van producten, zoals toiletpapier, zeep en shampoos met betrekking tot badkamers kan tot de taken van een kwaliteitsinspecteur schoonmaak behoren. Het beroep kwaliteitsinspecteur schoonmaak moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kwaliteitsinspecteur schoonmaak voor verschillende organisaties werkzaam kan zijn, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen. In de meeste gevallen is een kwaliteitsinspecteur schoonmaak een ervaren medewerker, die beschikt over een aanvullende functie. In de meeste gevallen zal een kwaliteitsinspecteur schoonmaak aangemerkt moeten worden als leidinggevende.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kwaliteitsinspecteur schoonmaak

Wat is het salaris en tarief van een Kwaliteitsinspecteur schoonmaak? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kwaliteitsinspecteur schoonmaak in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kwaliteitsinspecteur schoonmaak

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kwaliteitsinspecteur schoonmaak bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl