Rolluikenmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rolluikenmonteur?

Een rolluikenmonteur is verantwoordelijk voor het inmeten, monteren en onderhouden van rolluiken. Daarnaast kan een rolluikenmonteur gespecialiseerd zijn in het monteren van zonweringen. Als rolluikenmonteur ben je meestal werkzaam voor particulieren en bedrijven, die om verschillende redenen gebruik kunnen maken van rolluiken. De meeste mensen die rolluiken laten installeren doen dit vanwege beveiligingsmaatregelen of om bepaalde ruimte te kunnen verduisteren, zoals een slaapkamer. Er bestaan tegenwoordig verschillende rolluiken, die qua inbraak weerbaarheid en bediening sterk kunnen verschillen. Over het algemeen worden bedrijfspanden en winkelpanden van zware rolluiken voorzien, die voorzien zijn van een alarmsysteem. Bij woningen worden meestal lichtere rolluiken toegepast. De belangrijkste reden dat bedrijfspanden en winkelpanden van zware rolluiken voorzien worden is, omdat verzekeringsmaatschappijen dit eisen. Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een raam, deur of andere opening, die het voor mensen onmogelijk maakt om binnen te komen. Rolluiken zijn beveiligingstechnisch gezien zeer effectief om inbrekers tegen te houden. Het is de rolluikenmonteur die particulieren en bedrijven van alle benodigde informatie kan voorzien met betrekking tot de juiste rolluiken. Het installeren van rolluiken betreft in veel gevallen maatwerk, omdat rolluiken binnen verschillende beveiligingsklassen kunnen vallen afhankelijk van de toepassing. Het installeren van rolluiken betreft specialistische werkzaamheden, omdat rolluiken alleen goed functioneren als ze op de juiste manier gemonteerd worden. Tegenwoordig worden rolluiken steeds vaker toegepast bij woningen, omdat ze een goede beveiliging zijn tegen inbraak. In de meeste gevallen worden ramen en deuren aan de achter- of zijkant van woningen voorzien van rolluiken. Een voorgevel wordt minder snel voorzien van een rolluik.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Rolluikenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Rolluikenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rolluikenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rolluikenmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rolluikenmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl