Fitnessinstructeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fitnessinstructeur?

Een fitnessinstructeur is een sportleraar of sportlerares die fitnesslessen geeft aan leden van een fitnesscentrum, sportschool of andere instelling. Welke specifieke fitnesslessen een fitnessinstructeur geeft, kan verschillen per fitnessinstructeur, omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten van fitness bestaan. Daarnaast kan een fitnessinstructeur alleen een begeleider zijn, die toeziet op de verschillende sporters. Denk hierbij aan het geven van adviezen, het toezien op de juiste lichaamshouding en aan het uitleggen van de verschillende fitnessapparaten aan de sporters. Omdat er tegenwoordig veel verschillende fitnessapparaten bestaan is het als fitnessinstructeur belangrijk om duidelijke uitleg te geven, zodat sporters de verschillende fitnessapparaten op de juiste manier gebruiken. Het beroep fitnessinstructeur is een van de meest voorkomende beroepen met betrekking tot sport, omdat fitness een populaire sportactiviteit is voor mensen van alle leeftijden. Fitness is in het kort het beste te omschrijven als een geheel aan sporten en activiteiten, die uitgevoerd kunnen worden binnen een fitnesscentrum. Het beroep fitnesstrainer of fitnessinstructeur komt tegenwoordig in veel verschillende vormen voor en niet alleen in sportscholen, zoals dit vroeger het geval was. Tegenwoordig kennen we ook de personal trainer of de zogenaamde bootcamp instructeur. Welke naam een fitnesstrainer gebruikt maakt eigenlijk niet uit, omdat ze allemaal hetzelfde doen, namelijk het trainen en begeleiden van hun cliënten. Wel is het zo dat de bootcamp instructeur veel buiten zal trainen met zijn cliënten en geen gebruik maakt van apparaten zoals die binnen een sportschool of fitnesscentrum voorkomen. Een bootcamp instructeur maakt over het algemeen gebruik van objecten die in het straatbeeld terug te vinden zijn, zoals straatmeubels en boomstammen in een bos.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fitnessinstructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fitnessinstructeur

Welke opleiding is nodig om Fitnessinstructeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fitnessinstructeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fitnessinstructeur

Wat is het salaris en tarief van een Fitnessinstructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fitnessinstructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Fitnessinstructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fitnessinstructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl