Fitnessinstructeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Fitnessinstructeur?

Een fitnessinstructeur is een sportleraar of sportlerares die fitness les geeft aan leden van een fitnesscentrum, sportschool of andere instelling. Welke specifieke fitnesslessen een fitnessinstructeur geeft kan verschillende per fitnessinstructeur omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten van fitness bestaan. Daarnaast kan een fitnessinstructeur ook alleen een begeleider zijn die toeziet op  op de verschillende sporters. Denk hierbij aan het geven van adviezen aan sporters, aan het toezien op de juiste lichaamshouding van sporters en aan het uitleggen van de verschillende fitnessapparaten aan de sporters. Omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten fitnessapparaten bestaan is het als fitnessinstructeur erg belangrijk om duidelijke uitleg te geven zodat sporters de verschillende fitnessapparaten op de juiste manier gebruiken. Het beroep fitnessinstructeur is een van de meest voorkomende beroepen met betrekking tot sport, omdat fitness een populaire sportactiviteit is voor mensen van alle leeftijden. Fitness is in het kort het beste te omschrijven als een geheel aan sporten en activiteiten die uitgevoerd kunnen worden binnen een fitnesscentrum.

Lees verder...

Opleiding tot Fitnessinstructeur

Welke opleiding is nodig om Fitnessinstructeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fitnessinstructeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fitnessinstructeur

Wat is het salaris en tarief van een Fitnessinstructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fitnessinstructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl