Dolfijnentrainer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dolfijnentrainer?

Een dolfijnentrainer of dolfijnenverzorger is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de verzorging en training van dolfijnen. Het beroep dolfijnentrainer is aan te merken als populair beroep, omdat dolfijnen op veel mensen een grote aantrekkingskracht hebben. Als dolfijnentrainer ben je over het algemeen werkzaam voor een dolfinarium, binnen Nederland alleen nog in Harderwijk aanwezig. Over het algemeen zijn er binnen een dolfinarium ook andere zoogdieren te vinden, zoals zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en orka's, afhankelijk van het soort dolfinarium. De zoogdieren in een dolfinarium worden in veel gevallen getraind, zodat ze gebruikt kunnen worden om verschillende soorten shows te geven aan het publiek. Ondanks dat dolfijnen heel slim zijn en over menselijke eigenschappen lijken te beschikken, is het goed trainen van dolfijnen niet gemakkelijk en kost het veel doorzettingsvermogen en energie om een dolfijn bepaalde kunstjes op commando uit te laten voeren. Het daadwerkelijk worden van een dolfijnentrainer is erg moeilijk, omdat er in de meeste gevallen een strenge selectieprocedure doorlopen moet worden. Deze selectieprocedure heeft niet alleen betrekking op dierenkennis, omdat van een goede dolfijnentrainer ook goede sociale vaardigheden verwacht mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan het werken met bezoekers tijdens shows, of aan het werken met bezoekers die een handicap hebben. Dolfijnen staan algemeen bekend om hun intelligentie en kunnen zich zeer sociaal gedragen. Ze zijn dan ook zeer geliefd bij iedereen om hun uitstraling en sociale karakter. Dolfijnen hebben relatief gezien grote hersenen, wat volgens velen hun hoge intelligentie verklaart. Dolfijnen worden qua intelligentie net na de mens geplaatst. Dolfijnen zijn in de natuur zeer sociale dieren en zijn in staat om door groepsvorming, waarin zich wel duizend dolfijnen kunnen bevinden, massaal op voedsel te jagen. Normaal gesproken bestaan de groepen uit enkele tientallen dolfijnen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dolfijnentrainer

Wat is het salaris en tarief van een Dolfijnentrainer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dolfijnentrainer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Dolfijnentrainer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dolfijnentrainer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl