Meteropnemer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Meteropnemer?

Een meteropnemer is verantwoordelijk voor het opnemen van meterstanden, zodat aan de hand van deze meterstanden een eindnota verzonden kan worden aan de gebruiker. De meeste mensen krijgen minimaal één of twee keer per jaar te maken met de meteropnemer. Er zijn twee meteropnemers actief namelijk, die voor de elektriciteitsmeter en de gasmeter en een meteropnemer voor de watermeter. Ondanks dat de meeste mensen tegenwoordig zelf hun meterstanden doorgeven komt het nog steeds voor dat een energiemaatschappij of nutsbedrijf meteropnemers op pad sturen om meterstanden op te meten. Een meteropnemer zal meestal per wijk werken om alle meterstanden op te kunnen nemen. Het werken als meteropnemer is niet moeilijk, echter is het wel zo dat een meteropnemer over doorzettingsvermogen moet beschikken, omdat de meeste meteropnemers veel locaties bezoeken per dag. Met de opkomst van slimme meters is het beroep meteropnemer wel aan het veranderen, omdat energieleveranciers steeds vaker de meterstanden op afstand kunnen uitlezen. Het is niet zo dat alle meterstanden automatisch uitgelezen kunnen worden, omdat de meeste watermeters niet automatisch uitgelezen kunnen worden. Een andere belangrijke reden om gebruik te maken van meteropnemers is het opsporen van mogelijke fraude met meters. Een meteropnemer zal dan ook bekijken of alle zegels op de meters aanwezig zijn. Er komen geleidelijk aan steeds meer slimme meters op de markt die automatisch uitgelezen kunnen worden, waardoor het opnemen en doorgeven van meterstanden niet meer nodig is. Toch zal het beroep meteropnemer nog geruime tijd blijven bestaan, omdat nog lang niet alle meters en automatisch uitgelezen kunnen worden. Een meteropnemer is meestal niet actief gedurende de zomerperiode, omdat dan veel mensen op vakantie zijn. Het is daarom dat de meteropnemers meestal in januari of februari aan de deur komen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Meteropnemer

Wat is het salaris en tarief van een Meteropnemer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Meteropnemer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Meteropnemer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Meteropnemer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl