Gids

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gids?

Een gids is een begeleider die verantwoordelijk is voor het rondleiden van groepen mensen. In de meeste gevallen kan een gids ook gezien worden als een educatief medewerker die mensen bepaalde kennis bijbrengt over onderwerpen. Het beroep gids is zeer breed en niet zomaar te omschrijven, omdat er uiteenlopende soorten gidsen zijn die op allerlei manieren werkzaam kunnen zijn voor verschillende organisaties. Zo zijn er zogenaamde stadsgidsen, cultuurgidsen, museumgidsen, landschapsgidsen en reisgidsen. Een gids is dan ook iemand die specifieke kennis heeft van bepaalde onderwerpen zoals oudheden, natuur of steden en rondleidingen verzorgt voor geïnteresseerden, die meestal specifiek op een bepaald onderwerp zijn afgekomen en meer informatie zoeken. Een groot voordeel van gidsen is dat ze over het algemeen zelf over veel kennis beschikken van bepaalde onderwerpen en hierdoor vragen van bezoekers direct kunnen beantwoorden. Een gids is dus verantwoordelijk voor het geven van excursies aan geïnteresseerde mensen. Afhankelijk van de werkgever kan het om een fulltime gids gaan, of om een aanvulling op andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een ecoloog die ook actief is als gids. Het beroep gids moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten gidsen zijn waardoor de inhoudelijke werkzaamheden als gids ook erg kunnen verschillen. Daarnaast is het zeker denkbaar dat een gids ook verantwoordelijk zal zijn voor andere werkzaamheden dan alleen het rondleiden van groepen mensen. Het is bovendien mogelijk dat een gids alleen in bepaalde seizoenen van het jaar werkzaam is. Het kunnen inspireren van groepen mensen is in alle gevallen belangrijk als gids.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gids

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Gids

Wat is het salaris en tarief van een Gids? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gids in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Gids

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gids bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl