Veearts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Veearts?

Een veearts is een dierenarts die gespecialiseerd is in het behandelen en verzorgen van vee, zoals koeien, varkens, schapen en geiten. Ook andere diersoorten, zoals pluimvee, kunnen door een veearts behandeld worden, zoals kippen, kalkoenen, parelhoenen, ganzen en eenden. Paarden en ezels worden soms door een veearts behandeld maar kunnen ook behandeld worden door een dierenarts. Een veearts behandelt niet alleen ziek vee, maar kan ook preventieve handelingen uitvoeren om ziektes te voorkomen. De term veearts is tegenwoordig wel steeds meer aan het verdwijnen, omdat men steeds vaker spreekt van dierenarts. De beroepen veearts en dierenarts verschillen inhoudelijk wel van elkaar, omdat een veearts over het algemeen niet te maken heeft met gezelschapsdieren. Daarnaast is het zo dat een veearts in de meeste gevallen gespecialiseerd is binnen bepaalde veesoorten, zoals herkauwers. Een veearts zal over het algemeen geen gezelschapsdieren behandelen, zoals honden, katten en konijnen. Een veearts komt voor zijn of haar werkzaamheden veel op boerderijen, kinderboerderijen, veehouderijen en bijvoorbeeld op varkenshouderijen. Een veearts is dus gespecialiseerd in diergeneeskunde met betrekking tot vee. Zoals eerder omschreven komt de term veearts steeds minder voor, echter is het wel zo dat het behandelen van vee is voorbehouden aan gespecialiseerde veeartsen of dierenartsen. De diverse taken, die een veearts allemaal kan uitvoeren zijn onder andere het inenten van vee, het opereren van vee, het steriliseren van vee, het helpen bij geboortes, het afmaken van vee, het voorschrijven van medicijnen, het toedienen van medicijnen en het geven van advies aan veehouders. Het geven van advies als veearts is heel breed maar kan bijvoorbeeld het adviseren zijn op het gebied van voer voor het vee, de leefomgeving en andere preventieve maatregelen om het vee gezond te houden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Veearts

Wat is het salaris en tarief van een Veearts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Veearts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Veearts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Veearts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl