Recreatiebegeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Recreatiebegeleider?

Een recreatiebegeleider is iemand die werkzaam is binnen de hospitality branche. Hospitality komt in het kort neer op alle activiteiten, die te maken hebben met het op een professionele manier ontvangen en begeleiden van gasten. Het beroep recreatiebegeleider bestaat uit het organiseren en begeleiden van activiteiten, die meestal plaatsvinden op recreatieparken, bungalowparken, pretparken en bijvoorbeeld in dierentuinen. Naast het organiseren en begeleiden van activiteiten zal je als recreatiebegeleider bezoekers voorzien van informatie en wellicht in de horeca werkzaam zijn, als dat nodig is. Een recreatiebegeleider is meestal breed inzetbaar en zal eigenlijk de meest voorkomende taken uitvoeren als dat nodig is. Maar als recreatiebegeleider ben je er in de eerste plaats om kinderen te vermaken. Veel voorkomende activiteiten die een recreatiebegeleider kan organiseren zijn speurtochten, fietstochten, zingen, dansen, knutselen en koken. Een recreatiebegeleider werkt doorgaans niet alleen maar zal binnen een team werken. Het beroep recreatiebegeleider moet wel heel breed gezien worden, omdat de recreatiebranche betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten bedrijven. Als recreatiebegeleider heb je over het algemeen wel alleen met kinderen en eventuele verzorgers van kinderen te maken. Als recreatiebegeleider zal je meestal werkzaam zijn voor de grotere recreatieparken, die te maken hebben met veel gasten. Binnen dit soort recreatieparken komt het beroep recreatiebegeleider op verschillende manieren voor. Zoals eerder omschreven is het goed denkbaar dat een recreatiebegeleider ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, omdat het beroep recreatiebegeleider in lang niet alle gevallen gezien kan worden als fulltime functie. Meestal worden er op bepaalde momenten van de dag activiteiten georganiseerd waaraan kinderen kunnen deelnemen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Recreatiebegeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Recreatiebegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Recreatiebegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Recreatiebegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Recreatiebegeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Recreatiebegeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl