H-consult

BedrijfH-consult
ProfielDeze pagina is 9615 keer bekeken.
AdresTriasgracht 3
3845 DZ Harderwijk

0653942772
ContactStuur H-consult een bericht
Extra informatieprojectmanagement | hr-advies | verandermanagement

projectmanagement

Deze pagina bevat extra informatie van H-consult.

H-consult

Een project is een tijdelijke organisatie die in het leven is geroepen met als doel de oplevering van één of meerdere producten. Een aantal kenmerken van een project zijn; het is een manier om veranderingen door te voeren, het is tijdelijk, het is multidisciplinair, het is uniek en bestaat uit veel onzekerheid. Een project is dus niet iets wat over één nachtje ijs gaat. Het moet grondig voorbereid worden.

Een project bestaat uit minimaal 3 fases; de opstartfase, de uitvoerings- ontwikkelingsfase, en de afsluit- onderhoudsfase. Alle drie de fases zijn belangrijk voor het slagen van het project. Tijdens iedere fase moet gecontroleerd worden of het project zakelijk gerechtvaardigd blijft. Dit wil zeggen dat het einddoel of de return of investment ( ROI) meer oplevert dan de kosten die gemaakt worden. Het klinkt heel makkelijk maar dat valt soms flink tegen. Denk bijvoorbeeld aan de hoge snelheidslijn, de Noord-Zuid as in Amsterdam of het stedelijk museum.

Om een project beheersbaar en controleerbaar te houden zijn er een aantal methodieken ontworpen om ervoor te zorgen dat een project – mits goed gemanaged- niet uit de hand loopt. Een aantal methoden die H-consult gebruikt tijdens haar projecten zijn PRINCE II® en SCRUM®. Dit zijn beide beproefde methoden die wereldwijd gebruikt worden. Maakt u gebruik van projectmanagement/ ondersteuning van H-consult dan werk u altijd samen met professionals die PRINCE II® foundation en/of practitioner en/of professional SCRUM®-master zijn gecertificeerd.   
 

Mijnzzp.nl