Team Mijnzzp

Zzp-er

Ons land telt iedere dag weer meer zzp’ers. Niet zo gek gezien de voordelen die het ondernemen met zich meebrengt. Tegelijkertijd stel je je zelf bloot aan meer risico’s door als ondernemer aan de slag te gaan. Gelukkig kun je je hiervoor beschermen met zakelijke verzekeringen.

Ben jij zzp’er? Dan zijn er bepaalde verzekeringen die je zeker wilt overwegen. In dit artikel lees je welke dit zijn.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een belangrijk risico van ondernemen is dat je bijvoorbeeld bij langdurige ziekte volledig zonder inkomsten kunt komen te zitten. Werk je in loondienst, dan is dit risico veel kleiner. Vaak kun je dan namelijk in aanmerking komen voor een uitkering van de overheid. Als ondernemer kom je hier helaas niet voor in aanmerking. Dit risico is af te dekken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Wanneer je een AOV afsluit, dan kun je zelf een verzekerd bedrag kiezen. Dit verzekerde bedrag is de uitkering die je ontvangt bij arbeidsongeschiktheid. Je kunt dit bedrag dus zo kiezen dat je ook bij langdurige ziekte gewoon je vaste lasten kunt blijven betalen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als zzp'er kan je werk een grote impact hebben op de resultaten van je klanten, vooral als je advies geeft of als de voortgang van grote projecten afhangt van jouw inspanningen. Hoewel je natuurlijk altijd streeft naar het beste resultaat, is het mogelijk dat er soms dingen misgaan. In dergelijke gevallen kan je aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die hieruit voortvloeit. Dit is waar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp een cruciale rol speelt.

Met deze verzekering kun je rekenen op dekking van je verzekeraar voor de financiële schade die is ontstaan doordat jij een fout hebt gemaakt in het uitvoeren van je beroep. Zo ben je beschermd tegen onvoorziene kosten en kun je met een gerust hart je werk blijven doen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Ieder jaar zijn er weer meer ondernemers die verwikkeld raken in een juridisch conflict. Grote bedrijven hebben hier regelmatig mee te maken en hebben hier speciale mensen en middelen voor beschikbaar. Als zzp’er is dit natuurlijk niet het geval. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering zorg je dat je als zzp’er toch gewapend bent tegen juridische conflicten. Denk bijvoorbeeld aan een conflict met een leverancier over niet of te laat geleverde goederen.

Raak je namelijk verwikkeld in een conflict, dan regelt je verzekeraar dat je een jurist krijgt toegewezen. De kosten hiervoor hoef je niet zelf te betalen. Met deze jurist sta je juridisch gezien sterker in je schoenen en is de kans op een goede uitkomst groter. Loopt het toch niet zoals je gehoopt had en moet je bijvoorbeeld proceskosten betalen, dan kan je verzekeraar deze ook op zich nemen.

In samenwerking met rabobank.nl

Mijnzzp.nl