Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer bestaande en nieuwe zzp-ers ook een baan hebben in loondient. Dat zzp-ers ook een baan in loondienst hebben heeft volgens het onderzoek niet alleen te maken om geld maar juist ook omdat mensen zoeken naar afwisseling binnen hun werk en omdat mensen zich verder willen ontwikkelen. Zzp-ers die ook in loondienst werken zijn over het algemeen jonge zzp-ers en werkzaam binnen de dienstensector. Zzp-ers die werkzaam zijn binnen de traditionele sectoren, zoals de bouwsector en de industrie, hebben volgens het onderzoek niet vaak een baan in loondienst. Opvallend te noemen aan het onderzoek is dat zzp-ers met een baan in loondienst over het algemeen meer verdienen dan fulltime zzp-ers.

Binnen het onderzoek heeft ruimt 47 procent van de parttime zzp-ers aangegeven dat de afwisseling qua werk de belangrijkste motivatie is voor het parttime ondernemerschap. Financiële redenen zoals extra inkomen is voor veel parttime zzp-ers niet de hoofdzaak. Ook geven de zzp-ers binnen het onderzoek aan dat het voor hen belangrijk is om bestaande zekerheden te behouden vanuit loondienst.

Parttime zzp-ers zijn over het algemeen hoogopgeleide zzp-ers met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Deze hoogopgeleide zzp-ers zijn over het algemeen werkzaam binnen de dienstensector, waarbinnen voldoende mogelijkheden bestaan voor combi zzp-ers omdat het specialistische dienstverlening betreft.

Mijnzzp.nl