Team Mijnzzp

Mooie auto

Misschien ben je al geruime tijd ondernemer en heb je de zaken aardig op orde. Of je bent net begonnen aan het avontuur en besef je dat er nog heel wat valt te ontdekken. Er komt in het begin veel op je af en je moet dat als zzp’er in je eentje managen. Een van de belangrijkste zaken die je als zzp’er geregeld wilt hebben zijn je financiën. Je wil voldoende omzet draaien om na aftrek van belasting en andere kosten genoeg over te houden om van te leven. Als je het al zelf niet bent is het inhuren van een boekhouder zeker geen overbodige keuze. Hij vertelt je ook wat zakelijk het meest aantrekkelijk is als het aankomt op mobiliteit. Blijf je in je privéauto rijden, ga je gebruik maken van de youngtimerregeling of maak je gebruik van financial lease zakelijk?

Met de leasecalculator bepalen of financial lease zakelijk iets voor je

Rij je minimaal 10% van je kilometers zakelijk en je wilt niet veel bijtelling, dan is de youngtimerregeling een optie. Weet wel dat je dan in een auto moet rijden die minimaal 15 jaar oud is. Dat betekent regelmatig onderhoud omdat de meeste auto’s van die leeftijd er al heel wat respectabele kilometers op hebben zitten. Daar komt bij dat je een gedateerde wagen rijdt. Als je dan in de automotive werkt kan dat op klanten en opdrachtgevers een verkeerde indruk geven. Een interessantere optie is zakelijk leasen. Het kan een gloednieuwe auto te zijn, maar dat hoeft niet. Voor nog geen 200 euro per maand rijd je een representatieve wagen uit het A- of B-segment terwijl deze nog geen zes jaar oud is. Natuurlijk zijn er ook premium wagens te rijden met financial lease. De leasecalculator vertelt je binnen een paar muisklikken welke wagen er binnen je budget past.

Welke looptijd is voor jou geschikt?

Ideaal, wanneer je leert begrijpen dat je bij het leasen van een auto niet direct het hele aankoopbedrag hoeft op te hoesten. Vooral voor de beginnende zzp’er is dit een aanslag op de portemonnee. Gedurende een x-aantal maanden betaal je elke maand een vast bedrag en aan het eind los je nog een eventueel restbedrag af, de slottermijn. Je bent vanaf het begin economisch eigenaar van de auto, terwijl de bank waar jij een financial lease contract afsluit juridisch eigenaar is. Looptijden van de financial lease beginnen bij 12 maanden en deze kun je in sommige gevallen oprekken tot wel 60 maanden. Zo gaat je te betalen maandbedrag fors omlaag.

Financial lease zakelijk, zonder aanbetaling te hoeven doen

Nog een voordeel van financial lease met betrekking tot een tweedehands auto: deze occasion lease is mogelijk zonder aanbetaling en zonder jaarcijfers te hoeven overleggen. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt dat je de wagen de gehele looptijd zelf blijft rijden en deze dus niet verkoopt, is leasen een uitstekende optie. Wel kun je eventueel van auto wisselen gedurende het contract en de nieuwe financial lease auto opnieuw financieren. Het is afhankelijk van je wensen een prima plan om de mogelijkheden van zakelijk financial lease te onderzoeken, geheel vrijblijvend.

In samenwerking met autokan.nl

Mijnzzp.nl