Team Mijnzzp

Duurzaamheid

Het is geen geheim dat bedrijven steeds meer zoeken naar duurzame stappen om te zetten als bedrijf. In deze tijd is dat eigenlijk onvermijdelijk en daarnaast worden de klanten daar ook blij van. Het is alleen wel belangrijk dat je stappen zet die goed passen bij het bedrijf. Ben jij benieuwd wat voor stappen jij kan zetten? Lees dan vooral verder.

Gebruik van papier

Vroeger bestonden er geen dingen zoals digitale programma’s voor bedrijven. Hierdoor waren de meeste bedrijven genoodzaakt om bijvoorbeeld formulieren op papier in te vullen. Dit betekent dat veel bedrijven vroeger, en misschien nog steeds, heel veel papier gebruiken. Dat is niet echt een duurzame optie en daar kan jij verandering in brengen.

Jij kan namelijk zo min mogelijk papier gaan gebruiken door alles te digitaliseren. Naast het feit dat het een duurzame optie is, past het ook veel meer in dit tijdperk. In deze tijd kunnen mensen al heel veel online regelen, dus waarom zou jij daar niet bij aansluiten? Overigens is het makkelijker om alles digitaal te ontvangen dan via de post. De meeste mensen willen niet meer stapels aan papieren en formulieren in huis hebben.

Vervoer naar werk

Een andere stap richting de toekomst is het stimuleren van mensen om met de fiets te kopen en anders met het openbaar vervoer. Een auto is niet de beste vriend van het milieu. Sommige mensen zullen uiteraard niet anders kunnen en dus wel met een auto moeten komen. In dat geval is het goed om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Een elektrische auto is namelijk beter voor het milieu.

Om mensen deze mogelijkheid te geven, is het ook handig om te investeren in een laadplein. Een elektrische auto moet namelijk opgeladen worden en daar heb je een laadpaal zakelijk voor nodig. Niet alleen de werknemers van het bedrijf kunnen dit gebruiken, maar ook klanten die op bezoek komen met een elektrische auto. Dat is zeker een mooie stap richting de toekomst voor een bedrijf.

Bedrijfspand isoleren

De laatste manier om als bedrijf bij te dragen aan een betere wereld is om het bedrijfspand beter te isoleren. De meeste bedrijfspanden bestaan al jaren en zijn waarschijnlijk niet echt geïsoleerd. Hierdoor moet je veel vaker de verwarming aanzetten, omdat het anders veel te koud is voor de werknemers op de werkvloer.

Door het bedrijfspand goed te isoleren, hoeft de verwarming veel minder aan. Daarnaast blijft niet alleen de warmte binnen, maar geef je de kou ook geen kans om binnen te komen. Iedereen zal er profijt aan hebben als je het bedrijfspand gaat isoleren. Wederom is dit ook een mooie stap richting de toekomst voor bedrijven.

In samenwerking met wir-duurzaam.nl

Mijnzzp.nl