Team Mijnzzp

Duurzaam product

Elke start-up die een fysiek product verkoopt weet hoe belangrijk het is om dit product in hoogwaardig verpakkingsmateriaal te verpakken. Het is dus van belang om te investeren in hoogwaardig materiaal dat bij jouw specifieke branche en niche past. Als we het hebben over de wereld van sieraden, dan zijn de eisen specifiek gericht op de esthetische waarden. Het moet er dus zowel goed uitzien, het liefst ook duurzaam, maar ook goede bescherming bieden aan vaak breekbaar materiaal. Hoe doe je dat?

We doen een rondje! We gaan langs de meest bekende materialen, en hun voor- en nadelen. En ook als je niet in de sieradenbusiness zit, kan het nog steeds interessant zijn om mee te lezen. Relatiegeschenken in de B2B markt kunnen namelijk ook profiteren van duurzaam en mooi verpakte cadeaus.

Jute

Een interessante optie om te overwegen is jute. Dit is een natuurlijk materiaal dat een rustieke en milieuvriendelijke uitstraling biedt. Het heeft een grove textuur en een stoere uitstraling, waardoor het ideaal is voor merken die een natuurlijk en duurzaam imago willen uitstralen. Jute kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het maken van zakjes, sieradendoosjes of het omwikkelen van sieraden voor een unieke presentatie.

Jute is een duurzaam product, omdat het niet is gemaakt van fossiele grondstoffen zoals plastic. Voor ZZP’ers, duurzame startups, en gewoon jonge bedrijfjes in de sieradenbranche is een leverancier zoals shingyo daarom een interessante keuze. Het bedrijf heeft namelijk het Global Organic Textile Standard, of GOTS certificaat, wat inhoudt dat zo goed als al hun katoen biologisch is!

Karton

Een andere optie voor sieraden verpakken is kartonnen doosjes. Deze doosjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor je ze kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van je sieraden. Ze bieden een goede bescherming tegen krassen en beschadigingen en kunnen worden bedrukt met je logo of andere ontwerpen om je merkidentiteit te versterken. Kartonnen doosjes zijn ook milieuvriendelijk en kunnen worden gerecycled.

Het enige nadeel is dat ze mogelijk minder luxe aanvoelen in vergelijking met sommige andere materialen. Je wil dus voorkomen dat je klant het gevoel heeft dat ze een ring in een luciferdoosje hebben gekregen!

Fluweel

Een andere veel gebruikte optie is fluwelen zakjes. Deze zakjes hebben een luxueuze uitstraling en voelen zacht aan. Ze zijn ideaal voor het verpakken van delicate sieraden zoals ringen, oorbellen en kettingen. Fluweel biedt een zachte bescherming en voorkomt krassen en schuren. Deze zakjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je ze kunt afstemmen op je merkstijl.

Hoewel fluwelen zakjes een elegante uitstraling hebben, hoeft dit niet altijd te betekenen dat je hiervoor moet kiezen. Als jouw image zich meer concentreert op robuustheid, zelfverzekerdheid en duurzaamheid, dan is fluweel misschien niet het juiste materiaal.

Overwegingen

Uiteindelijk moet het verpakkingsmateriaal dat je kiest de kwaliteit van je sieraden weerspiegelen en de klanten een positieve ervaring bieden. Het moet bescherming bieden tijdens de reis met de post en een eerste indruk geven die je merkwaarden en esthetiek weerspiegelt.

Neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken, samples te bestellen en te experimenteren voordat je een definitieve keuze maakt. Door aandacht te besteden aan de verpakking van je sieraden, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je klanten en je merk onderscheiden van de concurrentie.

In samenwerking met shingyo.nl

Mijnzzp.nl