Team Mijnzzp

Groot huis

We werken al even thuis en het advies om zoveel mogelijk thuis te werken zal ook wel even blijven gelden. Zit jij nog steeds met je laptop aan de eetkamertafel? Dan is het nu toch echt tijd om je eigen thuiskantoor te gaan maken. Wanneer je een kamertje omtovert tot thuiskantoor, zul je merken dat je een stuk productiever bent. Je creëert toch een soort scheiding tussen werk en privé en het wordt dus een stuk makkelijker om je ook echt te concentreren wanneer je in je kantoor zit. Maar hoe maak je eigenlijk zo’n thuiskantoor? Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

De juiste apparatuur

Een laptop is praktisch, maar er zitten ook zeker nadelen aan. Zo is het niet echt ergonomisch verantwoord om 8 uur per dag achter je laptop te zitten. En misschien ben je op kantoor wel gewend om met twee schermen te werken. Dan is het misschien toch een goed idee om een PC aan te schaffen met wat schermen! Wil je toch graag op je laptop blijven werken, zorg dan voor een laptopstandaard zodat deze wat hoger staat en koop een toetsenbord en muis. Zo zit je niet de hele dag voorover gebogen en heb je minder snel kans op klachten. Daarnaast moet je misschien toch wel vaak zaken printen, kopiëren of scannen. Het is dan wel zo fijn als je op je kantoor een printer hebt staan. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je kiest voor een refurbished printer.

Ergonomische stoel en praktisch bureau

Dan de meubels. Op kantoor heb je natuurlijk een goede bureaustoel staan, anders krijg je last van je rug. Dit moet je ook thuis zien te voorkomen. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om te investeren in een goede, ergonomische bureaustoel. Ook je bureau is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om ook andere dingen op kwijt te kunnen. Misschien vind je het fijn om ook wel eens te staan? Kies dan voor een zit-sta-bureau.

Sfeer

Het moet ook wel een beetje gezellig zijn op kantoor. Het moet een plek zijn waar je graag zit, anders zit je binnen de kortste keren weer in je keuken. Zet een leuk plantje neer op je bureau, verf een muurtje in een rustgevende kleur en hang wat fotolijstjes op. Een vloerkleed en gordijnen doen ook wonderen voor de sfeer en akoestiek, handig wanneer je veel moet bellen. Een speakertje zodat je je favoriete muziek kan luisteren tijdens het werk is ook zeker geen overbodige luxe; het geluid wat uit een PC komt is vaak niet van goede kwaliteit.

In samenwerking met refurbishedprinter.nl

Mijnzzp.nl