Team Mijnzzp

Factoring bedrijf

Heb je moeite om aan je financiële verplichtingen te voldoen? En komt dit vooral doordat je lang op de uitbetalingen van openstaande facturen moet wachten? Dan is het interessant om met een factoring bedrijf samen te gaan werken. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je binnen een mum van tijd de facturen uitbetaald krijgt.

Factoring is steeds populairder aan het worden. Dit is onder meer aan het unieke voordeel te danken; je krijgt snel de beschikking over het geld waar je recht op hebt. Je kunt hierdoor aan je eigen financiële verplichtingen voldoen en je loopt nagenoeg geen risico.

Alleen al om die redenen is het aan te raden om van factoring gebruik te maken. Maar, hoe kies je nou het beste factoring bedrijf uit? Let in ieder geval goed op onderstaande vier punten.

1. De kosten

Ten eerste is het belangrijk om naar de kosten van het factoring bedrijf te kijken. Het is gebruikelijk dat een factoring bedrijf een bepaald percentage over het factuurbedrag rekent. Een verschil van bijvoorbeeld 0,5% zorgt op termijn voor een gigantisch verschil in de kosten. Maak daarom voor jezelf een goede kostenvergelijking.

2. Soorten factoring

Ten tweede moet je goed naar het soort factoring kijken. Je hebt hierbij namelijk de keuze uit twee varianten:

-       Traditionele factoring: bij deze vorm stuur je alle facturen naar het factoringbedrijf door. Dit bedrijf zorgt vervolgens voor een snelle uitbetaling van de facturen.
-       American factoring: bij deze vorm van factoring bepaal je zelf welke facturen je doorstuurt. Je hoeft in dit geval niet de facturen door te sturen van klanten die normaal gesproken snel en netjes op tijd betalen.

3. Ervaringen van andere bedrijven

Ten derde is het verstandig om naar online beoordelingen op zoek te gaan. Kan een factoring bedrijf op veel positieve beoordelingen rekenen? Dan is dat voor jou een duidelijk teken. Dit geeft aan dat het betreffende bedrijf haar zaakjes prima op orde heeft en dat ondernemers de samenwerking als prettig beschouwen. Bij veel negatieve beoordelingen is het verstandig(er) om even verder te kijken.

4. Je onderbuikgevoel

Tot slot is het van belang om goed naar je onderbuikgevoel te luisteren. Heb je bij een bepaald factoringbedrijf een niet al te goed gevoel? Dan is het verstandig om naar je gevoel te luisteren. De samenwerking met een dergelijk bedrijf moet namelijk volledig kloppen, omdat het hier over geldzaken gaat.

Al met al is het vinden van een goed factoringbedrijf niet gemakkelijk. Gelukkig heb je voldoende keuze, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Door voor factoring te kiezen, geniet je in ieder geval van meerdere zwaarwegende voordelen:

-       Geen omkijken meer naar de uitbetalingen van je facturen.
-       Snelle uitbetalingen; de meeste factoring bedrijven doen dit binnen 24 à 48 uur.
-       Je loopt zelf geen financieel risico meer.
-       Je kunt netjes aan je eigen financiële verplichtingen voldoen.

In samenwerking met freelancefactoring.com

Mijnzzp.nl