Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Winkelstraat

Het is als ondernemer belangrijk om je niet alleen op de inkomsten te concentreren, maar ook op de uitgaven. Alle kleine beetjes helpen nu eenmaal om je bedrijf gezond te houden. Vooral in tijden dat het een beetje tegenzit. Er zijn verschillende manieren om je zakelijke kosten beperkt te houden. Bijvoorbeeld door te besparen op mobiel zakelijk bellen. Er volgen hier een aantal tips om dat te bereiken.

1. Vergelijk het aanbod bij meerdere providers

Er zijn allerlei telecomproviders actief in Nederland die elk andere voorwaarden hanteren. Het is daarom belangrijk om een vergelijking te maken tussen de abonnementen. Bepaal vooraf wat je nodig hebt aan belminuten en data. Op basis daarvan is het gemakkelijker een vergelijking te maken tussen de providers. Zo kom je bij het laagste tarief uit.

2. Kies voor een zakelijk sim only abonnement

Een zakelijk sim only abonnement betekent dat je alleen abonnementskosten betaalt. Dat is anders dan wanneer je een mobiel toestel bij het zakelijk abonnement neemt. In dat geval betaal je een bedrag aan en zit je ook nog eens aan maandelijkse termijnen vast. Het is mogelijk om verder te besparen door niet om het jaar of om de twee jaar een nieuw toestel aan te schaffen.

3. Kies voor een langere contractduur

Bij het afsluiten van een sim only zakelijk abonnement is een langere contractduur voordeliger. Zo betaal je minder geld voor een abonnement van twee jaar in verhouding tot een abonnement voor een jaar. Is flexibiliteit je geld waard? In dat geval is het ook nog mogelijk om een flexibel abonnement te nemen die per maand opzegbaar is. Dat is ook een optie als je bijvoorbeeld in het ene seizoen veel meer gebruikmaakt van het toestel dan in het andere seizoen. Op deze manier is er ook te besparen, maar voor opzeggen per maand betaal je wel wat extra’s.

4. Koop niet het duurste toestel

Er is uiteraard nog een optie om te besparen op zakelijk mobiel bellen. Dat is door als je een nieuwe mobiel nodig hebt niet de duurste versie te kopen. Een zakelijk toestel gebruik je doorgaans niet om spelletjes te spelen, foto’s te maken of filmpjes te schieten. Het is wel mogelijk om een high-end smartphone te kopen, maar dan als ouder model.

Mijnzzp.nl