Team Mijnzzp

Zakelijk autodelen

Deelmobiliteit, een term die je steeds vaker hoort in Nederland, maar wat houdt het nu precies in? Deelmobiliteit is niets meer dan het delen van diverse transportmiddelen tussen verschillende gebruikers. Zo zijn er in Nederland steeds meer concepten waarbij meerdere mensen gebruik maken van een deel scooter, -auto, -fiets of zelfs een deel step. Vooral het autodelen is in sommige steden al niet meer weg te denken. Is autodelen iets voor jou? Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van zakelijk autodelen.

Het gemak van een zakelijke deelauto

Zakelijk auto huren is de ideale uitkomst voor zowel freelancers als zzp’ers maar ook voor MKB en grootzakelijk. Ben jij eigen ondernemer met een MKB? Dan kan een zakelijke auto huren jou veel geld besparen. Zo kost een leaseauto gemiddeld zo’n € 18.000 euro per werknemer per jaar. De kosten van een zakelijke deelauto zijn afhankelijk van het gebruik en soort auto, maar besparen je al snel duizenden euro’s per jaar. Daarnaast zijn er meerdere aanbieders voor zakelijk autodelen die vaak voordelige tarieven voor meerdere dagen of hele weken bieden. Denk daarnaast eens aan de besparing op alle administratieve rompslomp! Geen individuele declaraties meer van medewerkers die stuk voor stuk gecontroleerd moeten worden. Bij een zakelijke deelauto komen alle kosten op één overzichtelijke btw-factuur. Daarnaast zijn er nog praktische voordelen zoals bij gebrek aan parkeerplekken. Zakelijk autodelen zorgt er namelijk voor dat er minder parkeerplek nodig is en bespaart je dus ruimte in jouw wagenpark.

Een zakelijke deelauto als ZZP’er

Wist jij dat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil staat? Als ZZP’er klinkt dit jou waarschijnlijk bekend in de oren. Je betaald voor een auto die niet alleen een (wellicht schaarse) parkeerplek bezet houdt, je betaald ook nog eens flink geld aan verzekeringen, belastingen en vergunningen. Het grote voordeel van een zzp auto is dat je alleen de kilometers betaald die je maakt en that’s it! Jij hoeft je tijd en geld dus niet meer te besteden aan zaken die je normaal kwijt bent aan onderhoud, administratie, verzekeringen, apk, parkeerkosten en benzine.

Draag jouw steentje bij aan een beter milieu

Wellicht niet bovenaan jouw lijstje van prioriteiten, maar daarom niet minder belangrijk: het milieu! Een (zakelijke) auto delen is aanzienlijk beter voor het milieu. Minder auto’s betekent minder CO2-uitstoot. Onderzoek wijst uit dat autodelers gemiddeld 20% minder kilometers rijden per jaar. Omdat je eerder nadenkt of het écht nodig is om de auto te pakken maak je eerder bewuste keuzes en dat is niet alleen beter voor de portemonnee maar ook voor het milieu! Autodelen biedt dan ook veel voordelen, zowel privé als zakelijk.

In samenwerking met greenwheels.nl

Mijnzzp.nl