Team Mijnzzp

Goud is een edelmetaal dat op de huidige markt veel geld oplevert. Wanneer u de verkoop van uw goud overweegt, komt u bij taxatiehuyshetgilde op kantoor met uw gouden objecten. Wij adviseren u hiervoor een afspraak te maken. In onze taxatieruimte kunt u onder het genot van een kopje koffie met onze taxateur meekijken. U krijgt van ons een eerlijke prijs geboden, gebaseerd op de actuele goudkoers. De waarde wordt bepaald door meerdere factoren, waaronder het goudgehalte en de verzamelwaarde.

Wanneer u bij ons op kantoor komt om uw goud te verkopen zullen wij uw objecten eerst met een loep bekijken. Wij kijken met de loep of we keurmerken en keurtekens kunnen vinden. Een keurmerk is een stempel die het gehalte van het goud of zilver weergeeft. Tijdens het gehele stappenproces bent u er zelf gewoon bij zodat u precies ziet hoe wij te werk gaan. Wij betalen u de beste goudprijs uit voor al uw oud-goud, oude sieraden en/of nieuwe gouden juwelen uit. Wij kopen aan, alle gouden horloges, oud goud en gouden juwelen. Wij kopen zowel oude juwelen als antieke gouden sieraden al of niet gezet met diamanten, tevens aankoop van tand-goud, gouden munten of penningen en alle andere vormen van goud.

Sieraden laten taxeren

Een taxatie houdt in eerste instantie in: een oordeel over de echtheid, de kwaliteit, de stijl en de ouderdom van een bepaald sieraad, edelsteen, uurwerk en/of zilverwerk. Ze biedt daarnaast ook de mogelijkheid een schatting van de waarde te geven. Een taxatie van dezelfde voorwerpen, die door verschillende taxateurs is verricht, kan verschillende waardes en uitkomsten te zien geven. De taxatiewaarde wordt mede bepaald door de opleiding en ervaring en de apparatuur, die de taxateur voor dit onderzoek gebruikt.

Taxeren voor de verzekering

De verzekering is bestemd voor de dekking bij verlies of diefstal van zowel nieuwe als reeds lange tijd in bezit zijnde sieraden. In verband met de aanpassing aan de inflatie kan deze het best iedere 2 jaar herhaald worden. In een taxatierapport dient men altijd de zin aan te treffen dat de taxatie is verricht ten behoeve van een verzekering of assurantie en ter voldoening aan artikel 7:960 BW. De aangegeven waarde in het rapport is de vervangingswaarde. Uw inboedel verzekering zal uw sieraden maar tot een bepaalde waarde dekken (veelal € 2.500,-). Deze waarde kan gevonden worden in de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering. Mocht de waarde volgens het taxatierapport hoger zijn dan dient een aparte kostbaarhedenverzekering afgesloten te worden. Taxatiehuys het Gilde geeft u graag hierover verdere informatie.

In samenwerking met taxatiehuyshetgilde.nl

Mijnzzp.nl