Team Mijnzzp

Nieuwbouwwijk

Wanneer je als zzp'er een eigen bedrijf wilt beginnen, dan zal je waarschijnlijk ook een heleboel vragen hebben. Hoe weet je nou hoe je je uurtarief moet bepalen of hoe je jezelf kenbaar maakt op de markt. Probeer onder andere rekening te houden met het volgende.

Welk vakgebied wil je betreden?

De bouwsector is een hele brede sector, waar je letterlijk alle kanten in op kan gaan. Het is belangrijk om uit te gaan zoeken of er voldoende werkgelegenheid is binnen het vakgebied waar je iets in wilt gaan doen, er moet immers brood op de plank komen en als zzp’er krijg je veel voor de kiezen. Verder is het verstandig om ook te kijken naar de toekomst, de verwachting is dat er de komende jaren nog veel gebouwd zal worden in Nederland en de ontwikkelingen binnen deze sector gaan gaan erg snel. Zo worden woningen tegenwoordig veel slimmer, een bedrijf in slimme energiebezuinigingen is dan misschien ook wel een slimme zet mits je hier de juiste kennis voor hebt.

Maak je bedrijf zichtbaar

Wanneer niemand van jouw bedrijf afweet, zal je ook geen opdrachten binnen kunnen krijgen. Wanneer je in je eigen woonplaats wilt werken, is het dan ook belangrijk om je bedrijf zoveel mogelijk kenbaar te maken. Het is de laatste jaren ook steeds belangrijker geworden om online zichtbaar te zijn, veel mensen zoeken tegenwoordig ook veel naar online reviews om te kijken of ze een bedrijf kunnen vertrouwen. Wat op dit gebied ook veel kan schelen, is om lid te worden van een franchiseondernemer zoals De Aanbouw Expert. Hierbij komt het vaak voor dat je de naam, logo en uitstraling overneemt en dat je ook profiteert van bepaalde constructies zoals het gezamenlijk inkopen van materialen en bepaalde tools.

Maak gebruik van de startersaftrek

Wanneer je als startende zzp’er een bedrijf start, kan je een extra belastingvoordeel krijgen. Bij je inkomstenbelasting kan je dan twee soorten aftrekposten gebruiken, namelijk de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Hierbij mag je vaste bedragen van je winst aftrekken, waardoor je uiteindelijk minder belasting zal betalen. Houdt wel rekening met het volgende bij beide aftrekposten:

  • Bij de zelfstandigenaftrek moet je aan bepaalde voorwaarden van de belastingdienst voldoen om in aanmerking te komen.
  • Bij de startersaftrek heb je ook te maken met bepaalde voorwaarden, ook mag deze drie keer in de eerste vijf jaar gebruikt worden.

In samenwerking met deaanbouwexpert.nl

Mijnzzp.nl