Team Mijnzzp

Programmeertaal

Met Python kan jij de meest unieke en mooie dingen bouwen op het web. Denk aan de grote bedrijven zoals Instagram, Spotify en Uber. Zij bouwen hun platformen allemaal in Python! Je kunt hiermee namelijk makkelijker teksten verwerken, afbeeldingen en getallen aanpassen en wiskundige vergelijkingen mee oplossen. Meer weten over Python? Of zelf onder de knie krijgen? Wij leggen uit wat Python is en hoe jij snel en gemakkelijk Python leert. Lees snel verder!

Wat is Python?

Python is een krachtige programmeertaal die erg makkelijk te leren is. Je kunt er veel verschillende dingen mee maken. Python is ook geschikt voor beginnende developers. Wil je graag deze gemakkelijke programmeertaal onder de knie krijgen? Volg een cursus Python. We vertellen in dit artikel meer over Cursus Python.

Waarom Python leren?

Python is een van de eenvoudigste programmeertalen die er is. Dit komt omdat het intuïtief te begrijpen is. Hierdoor is het erg makkelijk te leren. Het is veel makkelijker te lezen en begrijpen dan andere programmeertalen zoals bijvoorbeeld Java of C. Een script in Python is gemiddeld 3 keer compacter dan een script in bijvoorbeeld Java. Hierdoor is het voor ontwikkelaars makkelijker om te lezen, maar ook om samen te werken met elkaar. Zo kan een applicatie in een kortere tijd ontwikkeld worden. Dit is fijn voor de bedrijven, maar ook voor de developer zelf!

Oprichting Cursus Python

Cursus Python is opgericht door Bastiaan Grisèl (datavisualisatie expert) en Ralf van Veen (marketeer en data scientist). Ze hebben het bedrijf opgericht met de intentie om zich te specialiseren in het geven van verschillende data-gerelateerde cursussen. Dit kwam na aanleiding van de toenemende vraag van hun klanten. Na verloop van tijd is hier ook een consultancy traject bij gekomen. Dit ontstond omdat de vraag om verdere begeleiding na een cursus steeds groter werd. Zo worden bedrijven niet in het diepe gegooid, maar krijgen ze ondersteuning waar nodig.

Het team van Cursus Python geeft zijn cursussen vanuit een historisch pand gelegen bij de Veerhaven te Rotterdam. Vanuit dit pand hebben ze een trainingsruimte beschikbaar waarin ze hun cursussen verzorgen voor de klanten. Mocht je liever een cursus in je eigen gebouw willen? Dat kan! De cursussen zijn ook op locatie te verkrijgen.

Een cursus Python voor beginners

Nog geen ervaring met Python? Volg een cursus Python voor beginners.

‘Wij hebben gemerkt dat veel organisaties met een data-vraagstuk zitten waar ze niet altijd even snel uitkomen. Het gezamenlijk volgen van een cursus Python voor beginners is dan een mooie oplossing (en vaak een mooi teamuitje). De cursus Python voor beginners duurt 3-4 dagen waarna je de gehele basis onder de knie hebt.’

De Python voor beginners is bedoeld voor organisaties of personen die nog niet eerder in aanraking zijn geweest met Python en graag hun eerste stappen willen maken met dit programmeertaal. Ook is deze cursus geschikt voor managers die veel contact hebben met data scientists, engineers en andere programmeurs. Zo wordt de communicatie intern beter en kunnen zij hulp bieden waar nodig.

Welke cursussen worden er aangeboden?

Cursuspython.net biedt verschillende cursussen. Ook wanneer jij Python al goed onder de knie hebt, bieden ze cursussen aan die jou verder helpen in Python.

Python voor beginners

Geen programmeerervaring nodig! Leer om data vanuit Excel in te lezen, op te schonen, te combineren en visualiseren. Maak jouw eerste stappen binnen P

Python voor gevorderden

Verdiep je kennis en zoom in op specifieke vraagstukken. Bijvoorbeeld dashboarding of ontwikkeling van interne tools.

Python voor managers

Voor mensen die willen weten wat de mogelijkheden van Python zijn zonder zelf de expert te zijn. Om zo hun teams beter aan te kunnen sturen.

R voor beginners

Geen programmeerervaring nodig! Leer de basis van data analyse in R met de bekende en geliefde library tidyverse.

R voor gevorderden

Rapportages maken met R Notebooks, dashboards ontwikkelen met Shiny, het kan allemaal! We zoomen in op jullie specifieke vraagstukken.

R voor onderzoekers

Overstappen naar R? Leer over statistische tests, visualisatie en rapportages in deze op kennis instellingen gerichte cursus.

In samenwerking met cursuspython.net

Mijnzzp.nl