Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Zolder verbouwen

In samenwerking met mastertools.nl

Je kunt al aardig timmeren, bouwen en klussen. En je wil daarom graag voor jezelf beginnen. Je eigen zakie hebben. Met je bus van de ene opdracht naar de andere en de mensen goed adviseren. Je hebt nu alleen wel een beetje advies nodig over het starten van je klusbedrijf.

Lees verder in dit blog de tips en maak ook jouw droom werkelijkheid. Het begint allemaal met een goed netwerk. Eerst je familie en je vrienden. Dan je kennissen. Als je daar de klussen en klusjes tot ieders tevredenheid doet, zullen anderen snel volgen. Mond-tot-mond reclame werkt in een groot netwerk perfect.

Netwerk

Maar naast dit netwerk heb je natuurlijk andere dingen nodig. De inrichting van je werkplaats bijvoorbeeld. De inrichting van je bus. Welk gereedschap heb je nodig en wanneer roep je de hulp van anderen in? Qua gereedschap heb je een heleboel nodig, van zaag tot beitel en van hamer tot bouwstofzuiger. Daar denk je misschien in eerste instantie niet aan, maar een stofzuiger voor in de bouw is essentieel als je regelmatig met gereedschap bezig bent. Door te boren, zagen, frezen, hakken en slijpen krijg je altijd rommel.

Rommel

En klanten vinden rommel helemaal niet fijn. Zorg te allen tijde voor een schone werkplek, zowel in je eigen werkplaats als op locatie bij de dame waar de voordeur klemt. Ga niet meteen in de overvolle hal staan klussen maar ruim eerst op. Pak je stofzuiger voor de bouw uit je bus en maak het lekker schoon. Pas dan begin je aan je klus. Die deftige dame vindt het heerlijk als je gelijk haar mooie hal weer lekker hebt opgeruimd. Je kunt die stofzuiger bouw ook gebruiken als stofzuiger voor schuurmachine, dus ook tijdens de klus maak je geen rommel. Je klanten zullen blij zijn dat je zo lekker opgeruimd en schoon werkt en vertellen dat graag door aan hun vrienden en vriendinnen. Neem, zeker in het begin als je nog alleen werkt, niet te grote klussen aan. Of roep een ander bedrijf, bijvoorbeeld een installateur of een loodgieter, te hulp. Samen kunnen jullie de klus makkelijker klaren en door die vergroting van je netwerk krijg je ook weer meer opdrachten.

Mijnzzp.nl