Team Mijnzzp

Werken achter laptop

Een SEO specialist kan zorgen voor meer online vindbaarheid van jouw (nieuwe) website. Dat is belangrijk voor jouw bedrijf, omdat meer vindbaarheid meer potentiële klanten oplevert. Het vinden van de juiste SEO specialist is soms moeilijk voor bedrijven. Er zijn namelijk nog weinig officiële accreditaties beschikbaar voor deze specialisme.

Voor deze bedrijven is het goed om te weten dat een SEO specialist multidisciplinair te werk moet kunnen gaan. Er zijn namelijk verschillende facetten op het gebied van SEO die meewegen in de vindbaarheid. Vlakken die belangrijk zijn bij SEO zijn content, techniek en linkbuilding. Alle drie deze disciplines wegen mee en moet iedere SEO specialist in de praktijk meenemen. We leggen de drie disciplines aan je uit.

Content: meer en meer

‘Content is king’. Je kan niet meer lukraak content schrijven met enkele zoekwoorden en op een landingspagina zetten. De content moet informatief en adequaat zijn. Hierdoor is het belangrijk om een gedegen contentstrategie op te stellen en deze consequent uit te voeren.

Bij het schrijven van content is het belangrijk om de zoekintentie van de zoeker in je achterhoofd te houden. Je wilt de vraag van de zoeker zo goed mogelijk beantwoorden op jouw landingspagina. Zo kan elke landingspagina antwoord geven op bepaalde vragen van de zoeker. Iedere landingspagina telt daarom en kan veel relevante bezoekers opleveren. Het belangrijkste bij het schrijven van ‘SEO content’ is dat het zoekwoord waarvoor je hogerop wilt komen correct worden verwerkt. Ook synoniemen voor het zoekwoord zijn van belang. Denk hierbij aan de standaard on-page SEO factoren waar je de content in moet plaatsen. Bijvoorbeeld headers, metadata en alt teksten.

De technische discipline

Waar de content van een pagina vaak het zwaarst meeweegt bij kleine websites, is de techniek “king” bij grotere websites en e-commerce websites. Een SEO expert zal in de meeste gevallen zijn traject beginnen met een globale technische analyse van de site. Belangrijk bij de technische discipline van SEO, is om de manier waarop Google een website crawled in je achterhoofd te houden.

Google crawled landingpagina’s. Een gedeelte van deze pagina wordt direct geïndexeerd. Uit deze index komen links naar andere documenten. Vaak wordt uit een HTML document naar HTML, CSS en JS bestanden gerefereerd voor meer informatie. Deze links komen in de zogeheten crawl queue. Dit is ook gelijk de voornaamste methode van de Googlebot om nieuwe pagina’s te ontdekken. Hij gebruikt links zoals bezoekers dit ook doen.

De technische opbouw van een website kan worden gebaseerd op de manier van crawlen van Google. Denk aan rankingsfactoren zoals interne links, website snelheid en mobiele vriendelijkheid.

Nu we alles hebben gehad op de website zijn we bijna klaar. We gaan verder met het werk buiten de website om: linkbuilding.

Doe aan linkbuilding (off-page SEO)

Het werk van de specialist rondom de website noemen we de off-page SEO. Denk aan het verzamelen van reviews van klanten, het optimaliseren van Google functies (Google Mijn Bedrijf) en aan het verkrijgen van links van en/of naar andere websites.

Linkbuilding is het verkrijgen van links van en/of naar andere websites. Deze links geven autoriteit aan je website waardoor je sneller in de zoekmachine hogerop kan komen. De links laten aan Google zien dat andere websites naar jouw website verwijzen, omdat ze jouw content waardevol vinden en dit graag willen delen met hun bezoekers. Dit doen de andere sites door gebruik te maken van hyperlinks. Om kwalitatieve links te verkrijgen raden wij linkbuilding uitbesteden bij een SEO specialist aan.

De gouden combinatie

Een SEO specialist gaat dus multidisciplinair te werk door deze drie elementen aansluitend aan elkaar uit te voeren. Het is belangrijk om aan alle drie deze elementen te denken bij het uitvoeren van een complete SEO-strategie. Zo kan hier het maximale uitgehaald worden voor een website.

Welke elementen zwaarder wegen dan de andere binnen de SEO is moeilijk te zeggen. Dat verschilt per website, branche en doelstelling van die website.

In samenwerking met ralfvanveen.com

Mijnzzp.nl