Team Mijnzzp

Vraagtekens

Het uitzoeken van het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers is een veelgestelde vraag en kan een behoorlijke opgave zijn. Er zijn verschillende boekhoudpakketten beschikbaar, elk met hun eigen unieke functionaliteiten en prijsstellingen. Een van de meest populaire opties is in ieder geval wel het online boekhouden. Online boekhoudprogramma's maken het boekhouden gemakkelijker, sneller en efficiënter. Of u nu een klein bedrijf of een groot bedrijf heeft, er zijn meerdere opties voor verschillende ondernemers. Het beste boekhoudprogramma kun je hier vinden door het selecteren van de juiste functies. Daarnaast moet een online boekhoudpakket beschikken over ondersteuning en een gratis overstapservice.

Inhoudsopgave:

Top 5 bekendste en beste boekhoudprogramma's

Boekhouding doen laptop1. E-boekhouden is een van de populairste boekhoudprogramma's. Het is goedkoop, eenvoudig te gebruiken en biedt veel functionaliteiten waarmee bedrijven hun boekhouding kunnen vergemakkelijken. Met deze online tool kunt u op afstand ervoor zorgen dat uw boekhouding up-to-date is. Startende ondernemers mogen e-boekhouden.nl tot wel 15 maanden lang gratis gebruiken. Onder zzp'ers is e-boekhouden populair te noemen en is met recht een goed online boekhoudprogramma te noemen. De slimme software maakt het doen van btw-aangifte eenvoudig. E-boekhouden.nl beschikt over een gratis helpdesk en E-boekhouden.nl geeft ook gratis cursussen aan ondernemers die net zijn gestart.

2. MoneyMonk is een ander bekend en populair boekhoudprogramma. Het biedt de mogelijkheid om op afstand met meerdere personen tegelijkertijd aan de boekhouding van uw bedrijf te werken. Het is een veelzijdig programma met veel opties voor automatisering en integratie met andere software-applicaties.

3. Rompslomp is één van de meest populaire boekhoudprogramma's voor kleine ondernemers. Het biedt een intuïtief dashboard waarmee u gemakkelijk financiële gegevens kunt inzien en beheren. Ook beschikbaar is een overzichtelijke boekingslijst, waarmee u transacties inzichtelijk kunt maken.

4. Informer is ook een goed boekhoudprogramma. Het biedt een ruim scala aan functionaliteiten waaronder het inzien van uw financiële gegevens, het beheren van transacties en het controleren van bedrijfsdata. Ook is er de mogelijkheid om online facturen te maken en deze via e-mail naar klanten te sturen.

5. Visma is het laatste programma dat we hier willen aanbevelen. Dit boekhoudprogramma is vooral geschikt voor grotere bedrijven. Er wordt een uitgebreide administratie geboden, waarmee het mogelijk is om inzicht te krijgen in financiële gegevens en betalingsstromen. Ook biedt Visma de mogelijkheid om online samen met anderen aan de boekhouding te werken.

Deze vijf boekhoudprogramma's zijn slechts een fractie van wat er allemaal beschikbaar is. Het beste programma hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Onderzoek dus goed welke oplossing het beste bij uw bedrijf past. We raden aan om verschillende demo's te proberen, zodat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden. Zo kunt u een goede keuze maken voor het beste boekhoudprogramma.

6. BUNNI is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers die niet kunnen boekhouden. BUNNI maakt onbeperkt boekhouden mogelijk voor iedereen en de slimme software werkt eenvoudig. Kleine ondernemingen kunnen prima uit de voeten met dit boekhoudpakket.

Boekhoudprogramma's vergelijken

Via onze keuzewijzer is het mogelijk om andere boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kun je eenvoudig het beste boekhoudprogramma uitzoeken en uitproberen met een gratis proefperiode. Eenvoudig boekhouden en het uitproberen van alle functies is belangrijk als zzp'er en zeker het overwegen waard. Denk bijvoorbeeld aan het testen van de beste mobiele app of aan het testen van de scan en herken functie.

Ook kan er sprake zijn van aanvullende modules die getest kunnen worden. Op deze manier kun je zelf het antwoord vinden op de vraag wat het beste boekhoudprogramma is. Dit zijn de top 10 beste boekhoudpakketten die waarschijnlijk de meeste vragen zullen beantwoorden. Enkele veelgesteld vragen zijn bijvoorbeeld:

 • Kan ik onbeperkt offerte maken?
 • Kan ik onbeperkt facturen maken?
 • Kan ik eenvoudig btw-aangifte doen?
 • Is er sprake van goede support?
 • Is een koppeling met de belastingdienst mogelijk?

Waarom gebruikmaken van online boekhouden

Administratie bijhoudenOnline boekhouden heeft verschillende voordelen die de manier waarop ondernemingen hun financiën beheren, fundamenteel hebben veranderd. Een van de belangrijkste voordelen is de real-time toegang tot financiële informatie vanuit elke locatie en op elk moment. Dit maakt het gemakkelijker om de financiële prestaties van een onderneming te bewaken en belangrijke beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige en up-to-date informatie.

Eenvoudige btw-administratie

De beste boekhoudprogramma's maken het doen van de btw-aangifte makkelijk en moeten beschikken over een deskundige helpdesk. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers moet daarnaast goede ondersteuning bieden. Voor de beste keuze kun je ook gewoon de helpdesk bellen of mailen met je vragen. Ook kan het extra belangrijk zijn dat je een goed btw-overzicht krijgt. Hier kan per aanbieder best verschil in zitten.

Beste boekhoudprogramma's besparen tijd

Het gebruik van online boekhoudsoftware bespaart ook tijd, omdat het automatisch een groot aantal routinematige taken afhandelt die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd. Het invoeren van gegevens, het afstemmen van bankrekeningen en het genereren van rapporten worden allemaal automatisch geproduceerd binnen enkele minuten met behulp van deze software. Online boekhouden geeft ondernemingen dus niet alleen een voorsprong op concurrenten, maar het is ook een kosteneffectieve en efficiënte manier om de financiën te beheren.

Is er boekhoudkundig verschil tussen kleine en grote ondernemers?

Wanneer we kijken naar de boekhouding van kleine en grote ondernemers, is het belangrijk om te begrijpen dat er wel degelijk verschillen bestaan. Kleine ondernemers hebben vaak minder complexe boekhoudsystemen en geen personeel dat zich bezighoudt met de financiële administratie. Dit betekent meestal ook dat er minder geld en middelen worden geïnvesteerd in de boekhouding van kleine ondernemingen. Aan de andere kant hebben grote ondernemers meestal meer geavanceerde software en een uitgebreidere financiële afdeling.

Twee vrouwen aan het pratenDit maakt het mogelijk om nauwkeurigere financiële analyses te maken en een betere controle te houden over bijvoorbeeld cashflow en winst- en verliesrekening. Uiteindelijk zijn er dus wel degelijk boekhoudkundige verschillen tussen kleine en grote ondernemers. Overigens kunnen kleine ondernemers ook verschillende boekhoudkundige analyses maken door middel van online boekhouden.

Maak zelf eenvoudig een vergelijking tussen boekhoudpakketten

Het vergelijken van boekhoudpakketten lijkt misschien ontmoedigend, maar het is eigenlijk een eenvoudige taak die u veel geld kan besparen in de toekomst. Door verschillende boekhoudpakketten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken op basis van wat u nodig heeft voor uw bedrijf. Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan uw financiën organiseren, uw rapportage vereenvoudigen en uw belastingaangifte vlekkeloos maken. Dus waar wacht u nog op? Maak nu zelf eenvoudig een vergelijking tussen de beschikbare boekhoudpakketten en vind het perfecte systeem voor uw bedrijfsbehoeften.

Starten met een online boekhoudprogramma

De beste boekhoudsoftware zoals e-boekhouden moet je als zzp'er helpen met het doen van de administratie en boekhouding. De beste boekhoudsoftware is daarom per definitie niet moeilijk of onnodig ingewikkeld. Ook moet je de mogelijkheid hebben om aan offline boekhouden te doen wanneer je niet de beschikking hebt over internet Een boekhoudprogramma voor zzp'ers moet daarnaast over een mobiele app beschikken. Naast e-boekhouden.nl beschikken alle boekhoudpakketten tegenwoordig over een app.

Let vooral op de belangrijkste functies

Wanneer je een nieuwe app of software programma gaat gebruiken, is het belangrijk om vooral op de belangrijkste functies te letten. Het kan verleidelijk zijn om alle features te willen uitproberen, maar door je te focussen op de belangrijkste functies bespaar je tijd en voorkom je eventuele frustraties tijdens het gebruik.

Online overlegDoor de belangrijkste functies eerst goed te begrijpen, kun je de basis leren en daarna pas verdergaan naar de meer geavanceerde opties. Zo wordt het gebruik van de nieuwe boekhoudsoftware een stuk gemakkelijker en efficiënter. Het beste boekhoudprogramma is het boekhoudpakket dat beschikt over de juiste modules.

Denk bijvoorbeeld aan het onbeperkt factureren of aan mogelijkheid om de rittenregistratie bij te houden. Andere zzp'ers letten weer vooral op het gebruiksgemak. Het gebruiksgemak is inderdaad wel belangrijk wanneer we het hebben over een boekhoudprogramma.

Welke functies en mogelijkheden een boekhoudprogramma heeft, verschilt per aanbieder. Dit zijn de belangrijkste functies:

 • Het kunnen maken van offertes en facturen.
 • De scan en herken functies voor bonnetjes en facturen.
 • Het maken van een gratis bankkoppeling.
 • Het maken van de winst- en verliesrekening en balans.
 • Het bijhouden van betalingen van debiteuren.
 • Het automatisch opstellen van een jaarrekening.
 • Het kunnen delen van de boekhouding met de boekhouder.
 • Koppeling met de Belastingdienst. Dit kan met alle aanbieders tegenwoordig.

Zzp'er en online boekhouding

Online boekhoudprogramma's maken het werken als zzp'er op veel verschillende punten makkelijker. Dit heeft zeker niet alleen betrekking op het doen van btw-aangifte. Het onbeperkt factureren is bijvoorbeeld ook voor veel zzp'ers belangrijk. Daarnaast kan het onbeperkt factureren erg belangrijk zijn voor webshops andere bedrijven die producten verkopen. Het beste boekhoudpakket is dan ook afhankelijk van het type werkzaamheden en de eigen behoefte als ondernemer. Andere zzp'ers vinden het weer belangrijk dat er een gratis helpdesk beschikbaar is. Ook kan een extra makkelijkste boekhoudprogramma zoals BUNNI belangrijk zijn voor je.

Boekhouding doen laptopHet beste online boekhoudprogramma moet dus bij je passen als ondernemer. Het beste online boekhoudprogramma hoeft zeker niet het goedkoopste boekhoudpakket te zijn. Het gebruiken van een boekhoudpakket is sowieso niet kostbaar meer. Er zijn steeds meer aanbieder van boekhoudsoftware en de functies ontlopen elkaar niet veel. Het is daarom vooral belangrijk om te kijken naar de service en het gebruikersgemak. Het koppelen met de bank en Belastingdienst kunnen alle boekhoudpakketten tegenwoordig. Dat is niet uniek meer.

Ook kan een ondernemer behoefte hebben aan een ander boekhoudprogramma zoals een offline boekhoudprogramma. Dit kan echt verschillen per bedrijf. Online boekhoudpakketten maken wel verschillende handelingen een stuk efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan het elektronisch facturen versturen en aan het automatisch inboeken van inkomende facturen. Voor dienstverlenende zzp'ers kan het maken van offertes weer een belangrijk punt zijn. Er is voor iedereen wel een geschikte optie vindbaar wanneer we het hebben over online boekhouden.

Conclusie beste boekhoudprogramma

Wanneer je een beginnende ondernemer bent, kun je het beste direct een online boekhoudprogramma gebruiken. Dit kan je veel tijd en moeite besparen bij het opstellen van de financiële administratie, waardoor je meer tijd overhoudt voor de bedrijfsvoering. Bij het uitzoeken van een boekhoudprogramma is het belangrijk om vooral op de belangrijkste functies te letten om vervolgens rustig het programma te leren kennen. Als je vooral naar de prijs kijkt, is het verstandig om te onderzoeken welke basisfuncties er allemaal beschikbaar zijn.

Bureau kantoorEen compleet boekhoudpakket is al beschikbaar vanaf een relatief laag bedrag per maand. Als zzp'er kun je dan ook de urenregistratie bijhouden. Het bijhouden van de urenregistratie is voor veel zzp'ers een belangrijk aandachtspunt. Starters kunnen de boekhoudsoftware gedurende een bepaalde periode gratis uitproberen. Probeer echt de juiste boekhoudsoftware te vinden, omdat overstappen van boekhoudsoftware voorkomen moet worden.

Het boekhouden blijft een kwestie van het systematisch verwerken van gegevens en het blijven controleren van cijfers. Alle boekhoudprogramma's kunnen hier wel mee helpen, maar je moet de gegevens wel zelf blijven controleren. Het is dus belangrijk een boekhouder te raadplegen als je twijfelt over je eigen capaciteiten. Een goede boekhouder kan ook gewoon meekijken en alleen de puntjes op de i zetten. Daarnaast kun je het als ondernemer ook gewoon te druk hebben. In dat geval is het inschakelen van een boekhouder ook verstandig.

De beste boekhoudprogramma's maken het allemaal mogelijk om iemand mee te laten kijken met je boekhouding. Je hoeft in dat geval alleen de boekhouder te machtigen. Op deze manier kun je zelf de boekhouding bijhouden met een beetje hulp van je boekhouder of iemand anders. Het beste administratiepakket moet dus toegankelijk zijn voor meerdere mensen. Dat is pas slim boekhouden als zzp'er.

Online app gebruikenOm te ondernemen kunnen extra functies handig zijn en kan het de moeite waard zijn om iets meer te betalen. Uiteindelijk is er dus geen enkel boekhoudprogramma dat het beste is voor iedere ondernemer. Het is belangrijk om alle beschikbare functies en mogelijkheden te vergelijken met elkaar om tot het beste resultaat te komen. Zo vind je het perfecte boekhoudprogramma voor je bedrijf!

Mijnzzp.nl