Team Mijnzzp

Loonadministratie

ZZP staat natuurlijk voor Zelfstandige Zonder Personeel. En dus heb je als zzp'er geen medewerkers in dienst die je een maandelijks (of vierwekelijks) salaris moet uitbetalen. Maar het is altijd goed om je voor te bereiden op eventuele volgende stappen in je bedrijf. Wellicht komt er een moment dat je het werk zelf niet meer aankan en je toch personeel zult moeten inhuren. Het kan ook zijn dat je, nu het nieuwe jaar net begonnen is, je aan het oriënteren bent op de verschillende mogelijkheden. En dan komt de loon- en personeelsadministratie toch akelig dichtbij. Het kan zelfs zo zijn dat je alleen al omdat je hier tegenop ziet, besluit om zelf een stapje harder te werken en het dan maar zelf te blijven doen. Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Medewerkers kunnen jouw bedrijf, samen met jou, naar nieuwe hoogten tillen.

Zorg altijd goed voor je medewerkers

Want dan zorgen je medewerkers ook goed voor jouw bedrijf. En dát is waar je ze voor in dienst hebt genomen. Maar hoe zorg je nu goed voor je medewerkers? Allereerst door afspraken na te komen. Natuurlijk zijn secundaire en zelfs tertiaire arbeidsvoorwaarden ook belangrijk. Denk dan aan een auto van de zaak, een dertiende maand of een pensioenregeling (secundair) en bedrijfsuitjes, het ontvangen van een kerstpakket en een verjaardagscadeau (tertiair). Maar uiteindelijk komen mensen bij je werken om hun geld te verdienen. Het kan nog zo gezellig zijn met een pingpongcompetitie, een wekelijkse IPA-proeverij en schommels en zitkussens in de kantine, dáár komen mensen niet voor naar het werk. En dus moet je ervoor zorgen dat je je beloften nakomt.

Hoe kom je je beloften na?

Je kunt je beloften maar op één manier nakomen: door je zaken goed op orde te hebben. Dat lijkt logisch, maar het is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Je moet je daar goed op voorbereiden. Ga dus, voor je daadwerkelijk medewerkers wilt gaan aannemen, in gesprek met een boekhouder en ga op zoek naar een goed loonadministratie-programma. Kies bijvoorbeeld voor BCS. Zij hebben veel kennis van loonadministratie en kunnen je vertellen hoe je het programma het best inricht voor jouw medewerkers. Met de loonadministratiesoftware van BCS maak je het jezelf een stuk gemakkelijker én kunnen je medewerkers op jouw beloften vertrouwen!

In samenwerking met bcs.nl

Mijnzzp.nl