Team Mijnzzp

Reclame bedrijven

Veel ondernemers werken jaren erg hard om hun bedrijf op te bouwen. Maar wanneer en hoe weet u nu of uw bedrijf geld waard is of gaat worden.

Er zijn nogal wat ondernemers die via hun bedrijf sparen voor hun oude dag. Ze hopen dan vaak het bedrijf een keer goed te kunnen verkopen. Maar is uw bedrijf wel geld waard, en hoeveel dan? Dat zult u alleen te weten komen op de dag dat iemand u een bod doet voor uw bedrijf. Er zijn heel wat bedrijven die niet verkocht worden en ook geen opvolging krijgen. In zo geval bent u de eerste eigenaar en de laatste eigenaar van uw bedrijf. Dit komt vaker voor dan sommige ondernemers hopen.
 
Een bedrijf kan vaak pas echt waarde opbouwen door een goede aantoonbare klantenkring en contracten. Immers via de klantenkring en de contracten kunt u berekenen wat de te verwachten omzet zal zijn van een bedrijf. Een bedrijf wat geen enkele binding heeft met klanten en alleen losse opdrachten uitvoert is eigenlijk niet veel waar buiten de roerende zaken.
 
Een mooi voorbeeld is een makelaarskantoor. Het makelaarskantoor heeft een etalage vol hangen met niet verkochten huizen. Hier is dus lastig een waarde aan te hangen. De huizen moeten immers nog verkocht worden. Nu is natuurlijk wel ieder bedrijf een apart geval. Er spelen ook zaken als naamsbekendheid en de grootte van een organisatie.
 
Als wij eens naar landelijk opererende bedrijven kijken zien we het zelfde voorbeeld. Vraagt u zich nooit af waarom u vaak gebeld wordt door Nutsbedrijven of door een telefoonmaatschappij? Deze bedrijven hebben grote belangen bij vaste contracten. Immers als alle klanten morgen opzeggen hebben ze een probleem. Hun onderneming is dan namelijk een stuk minder waard. Zij komen dan ook steeds met interessante aanbiedingen om u maar als klant te houden. U kent het wel: nu een contact afsluiten en u krijgt een telefoon gratis.
 
Er zijn heel veel zzp-ers die niet van plan zijn hun bedrijf ooit een keer te verkopen. Immers u bent de zaak en kunt niet uzelf verkopen. Maar wie weet draait uw bedrijf op een dag wel super goed en gaat u doorgroeien. Dan zou het zonde zijn als u niet een keer uw bedrijf kunt verkopen. Dit is dan wel iets waar u goed over moet nadenken. Probeer vaste inkomsten te genereren met uw bedrijf via contacten. Zo kunt u aan een mogelijke koper laten zien op papier wat u bedrijf volgens u waard is.

Mijnzzp.nl