Team Mijnzzp

Financial lease

Als zzp'er is het hebben van een betrouwbare en representatieve auto essentieel voor het succes van jouw onderneming. Echter, het kopen van een auto brengt hoge kosten met zich mee en kan een grote impact hebben op je liquide middelen. In dit artikel zullen we bespreken waarom financial lease een slimme keuze kan zijn voor zzp'ers!

Rente aftrek

Een van de voordelen van financial lease voor zzp'ers is de mogelijkheid om de rente af te trekken van de winst. Hierdoor kun je profiteren van belastingvoordeel, waardoor de uiteindelijke kosten van de auto lager uitkomen dan wanneer je deze zonder lease zou aanschaffen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren en tegelijkertijd een betrouwbare auto voor je onderneming garanderen.

Geen liquide middelen nodig

Een ander voordeel van financial lease is dat je geen grote hoeveelheid liquide middelen nodig hebt om een auto aan te schaffen. Hierdoor hoef je niet in één keer een grote som geld te betalen, waardoor je meer ruimte hebt om te investeren in groei en ontwikkeling van je zzp-onderneming. Dit kan ervoor zorgen dat je snel gebruik kunt maken van de auto, zonder dat je bedrijfskapitaal vast komt te zitten. Het ideale is ook dat de auto meteen in het bezit van jou is, zonder dat je direct daar geld aan uit hoeft te geven. Zo kun je de waarde daling jaarlijks ook terugkrijgen bij financial leasen. Financial lease een auto bij Nationale Autolease als je op zoek bent naar een bedrijf dat zich specialiseert in het leasen van auto’s voor zzp’ers.

Btw-teruggave als afschrijving

Een belangrijk voordeel van financial lease is dat je de BTW van de aanschafprijs kunt terugvorderen als afschrijving. Dit betekent dat je de BTW in termijnen kunt terugbetalen in plaats van in één keer, waardoor je meer financiële ruimte hebt om te investeren in andere aspecten van je onderneming. Dit kan de liquiditeit van je bedrijf ten goede komen en zorgen voor meer flexibiliteit in je financiële planning.

Tweedehands kan ook

Financial lease is niet alleen geschikt voor het leasen van nieuwe auto's, maar kan ook een aantrekkelijke optie zijn voor het leasen van een tweedehands auto. Dit kan voordelig zijn voor zzp'ers die op zoek zijn naar een betaalbare, betrouwbare auto zonder dat ze daarvoor een grote investering hoeven te doen. Door te kiezen voor tweedehands auto lease, kun je profiteren van een ruime keuze aan auto's die passen bij jouw wensen en budget. Vooral als je een busje voor in de bouw nodig hebt of een auto voor personeelszaken. Dit kan vaak oplopen tot een flink bedrag, daarom is een tweedehands auto lease vaak ideaal voor zzp’ers.

In samenwerking met nationaleautolease.nl

Mijnzzp.nl