Team Mijnzzp

Website maken

Een bedrijfswebsite is niet verplicht voor een ondernemer. Toch biedt een website juist wel veel mogelijkheden: op een website kun je contactgegevens vermelden, referenties of een portfolio van eerder uitgevoerd werk tonen. Je kunt het aanbod van producten of diensten tonen, openingstijden vermelden of kennis en expertise aanbieden. Wat je ook doet, zorg dat je in ieder geval de verplichte bedrijfsinformatie vermeldt op jouw website.

Verplichte bedrijfsinformatie

Op een bedrijfswebsite moet duidelijkheid worden gegeven over de identiteit van het bedrijf. Dit houdt in dat je verplicht bent om op de website jouw bedrijfsnaam, vestigingsadres, telefoonnummer en emailadres te vermelden. Alleen een vermelding van een postbus is niet genoeg. Daarnaast moet het KvK nummer en btw-nummer worden vermeld en moeten mensen de Algemene Voorwaarden en het Privacy-statement kunnen downloaden op jouw website. Immers als mensen een contactformulier invullen laten ze privacy gevoelige informatie achter. Daarnaast moet de website ook voldoen aan een aantal technische vereisten. Zo is een cookie verklaring verplicht als je cookies of data opslaat, dat gebeurt wanneer je gebruik maakt van Google Analytics of social media buttons. Ook is een veilig SSL-certificaat een vereiste. In principe is dit pas juridisch verplicht als je gegevens van derden ontvangt of verstuurt, maar dat is al het geval als er een contactformulier op de website staat. Als laatste zijn een responsive website en de laadtijd van de website (snelheid) twee belangrijke factoren. Hoewel het geen technische vereisten zijn, bepalen deze ook wel voor een deel het succes van de website. Wanneer je diensten of producten gaat verkopen op de website zijn er nog meer regels. Je bent dan ook verplicht om informatie over de prijs, kenmerken van het product, betalingswijze, bedenktijd en levering te verstrekken.

Zelf bouwen of laten ontwikkelen

Een website bouwen kan op verschillende manieren. Je kunt er voor kiezen om zelf je website te bouwen. Er is online veel software te vinden, zo wordt WordPress of JouwWeb veel gebruikt. Met diverse plug-ins en thema’s kun je de website geheel naar eigen wens opzetten. Als je het niet ziet zitten om veel tijd in je website te steken in je of niet creatief genoeg ervoor bent, dan kun je een professionele website laten bouwen door een webdesigner.

¨de inhoud van dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van mijnzzp.nl¨

Mijnzzp.nl