Team Mijnzzp

Kantoorruimte

Millennials en degenen die tot Generatie Z behoren, beschouwen milieuvriendelijkheid vaak als hun levensstijlkeuze. Met een groeiend aantal jonge professionals die actie ondernemen tegen kwesties zoals klimaatverandering, passen werkgevers en verhuurders hun werkruimtes aan deze behoeften aan. Een duurzaamheidsstrategie is steeds gebruikelijker geworden in het gemiddelde kantoor in Wenen en andere grote steden wereldwijd. Het maken van de werkruimte milieuvriendelijker kan op lange termijn voordelen hebben voor het zakelijke succes. Vooral de overstap naar duurzaamheid beïnvloedt de constructie en het ontwerp van het pand, wat op zijn beurt de houding van huurders ten opzichte van het gebruik van de werkruimte beïnvloedt.

Een hashtag zoals #sustainableoffice verschijnt voortdurend in zoekopdrachten op Instagram en Pinterest omdat mensen groene kantoortrends willen ontdekken om hun eigen werkruimtes milieuvriendelijk te maken. Met veel informatie en processen om te overwegen, zijn hier enkele van de belangrijkste duurzame kantoortrends en praktijken om te begrijpen hoe je je werkruimte efficiënt kunt organiseren of waar je op moet letten bij het kiezen van een.

Gebruik gerecyclede materialen

Een milieuvriendelijk kantoor heeft veel gereedschap en apparatuur die kunnen worden gerecycled wanneer dat nodig is. Het gebruik van meubels gemaakt van kunststoffen of andere duurzame materialen leidt tot minder afval en lagere koolstofemissies. Niet alleen zulke belangrijke kenmerken als recyclebare meubels of technische apparatuur spelen een essentiële rol bij het bepalen van de duurzaamheid van het kantoor. Pennen, notitieboekjes en gebruiksvoorwerpen doen er ook toe. Als al deze dingen worden gerecycled, kunnen ze giftige chemicaliën uit stortplaatsen en grondwater houden.

Helaas wordt het percentage van het zogenaamde e-afval dat tegenwoordig wordt gerecycled niet hoog genoeg geacht om onze planeet te redden, maar toch, als iedereen zich bewust is van de gevolgen van milieupollutie veroorzaakt door kapotte technische apparaten, zal de situatie verbeteren. Trouwens, het in slaapstand zetten van één computer voorkomt jaarlijks ongeveer 300Lbs aan kooldioxide-uitstoot.

Maak de overstap naar papierloos

Papierloos gaan kan een echte uitdaging zijn, vooral als je jarenlang gewend bent geraakt aan het gebruik van papier. De gemiddelde kantoorwerker gebruikt ongeveer 10 duizend vellen papier per jaar. Het veroorzaakt aanzienlijke schade aan het milieu en kan rommel in het hele kantoor creëren. De kosten van papier stijgen voortdurend, wat mensen doet nadenken over alternatieven voor dit materiaal. Dankzij digitale technologieën is het mogelijk om zakelijke correspondentie te voeren, contracten te ondertekenen en vergaderingen en werkschema's te organiseren met minimaal gebruik van papier. Je kunt je contract uploaden naar de e-contractservice en het naar iedereen sturen die het moet ondertekenen. De elektronische handtekeningen kunnen voor toekomstig gebruik worden opgeslagen. Papierloze facturering kan ook via de online service worden gedaan. Het weggooien en recyclen van onnodig papier, evenals het scannen en opslaan van belangrijke documenten, kan je helpen je werkruimte efficiënter, goed georganiseerd en schoon te maken.

Ga voor groen

Het toevoegen van planten aan je kantoor helpt de binnenlucht te reinigen door bacteriën, schimmels en stof te verminderen. Volgens uitgevoerd onderzoek verhoogt één plant per drie mensen de kwaliteit van de lucht door gifstoffen te neutraliseren. Het kan ook je humeur en dat van je collega's verbeteren en de productiviteit op het werk verhogen. Het kantoor met planten ziet er gezelliger en huiselijker uit. Bovendien zijn planten een stijlvolle toevoeging aan elke kantoorruimte.

Energiezuinige verbeteringen

Bedrijven die investeren in kleine verbeteringen zoals LED-verlichting kunnen op lange termijn rendement zien. LED's gaan langer mee dan fluorescentielampen. Ze bevatten geen giftige chemicaliën en zijn energiezuiniger. Het energieverbruik hangt ook sterk af van de beschikbaarheid van natuurlijk licht in de kantoorruimte. Het kiezen van een kantoor met voldoende ramen is een van de beste manieren om een milieuvriendelijke werkruimte te krijgen. Door natuurlijk daglicht door de ramen toe te laten, vermindert u de behoefte aan kunstmatige verlichting. Mensen die werken in een goed verlicht kantoor houden hun stressniveaus laag. Bijkomende bronnen om het kantoor energiezuiniger te maken zijn onder andere zonnebatterijen, sensorgestuurde verlichting, enz.

Organiseer woon-werkverkeer

Reizen van en naar het werk is een andere cruciale factor in het leven van kantoorwerkers. Afhankelijk van het soort transport dat mensen gebruiken om naar hun werkplek te gaan, vervuilen ze de lucht in mindere of meerdere mate. Daarom organiseren grote bedrijven, vooral Fortune 500-bedrijven, vaak pendeldiensten voor hun werknemers. Het helpt om koolstofvoetafdrukken naar het milieu te verminderen en het vermijden van files. Veel kantoren hebben eenvoudige voorzieningen zoals fietsenrekken. Dit moedigt fietsen naar het werk aan.

Professionals hechten veel waarde aan bedrijven die aandacht besteden aan details bij het huren van kantoorruimte. Ze zoeken naar gebouwen waarvan het ontwerp is gebaseerd op gerecyclede materialen, hernieuwbare energiebronnen en andere kenmerken die hen aanspreken. Van gebouwen die erkenning krijgen van DGNB tot degenen die net beginnen met het implementeren van duurzaamheidspraktijken - er is een ruime keuze aan panden die uw aandacht verdienen.

Zelfs in steden zoals Wenen wordt de trend naar duurzaamheid in kantoorruimte steeds belangrijker. Veel jonge professionals nemen actief deel aan het aanpakken van klimaatverandering, wat werkgevers en verhuurders ertoe aanzet om werkruimtes aan te passen aan deze behoeften. Verhuurders introduceren steeds vaker duurzaamheidsstrategieën in kantoren in Wenen en andere grote steden wereldwijd. Dit heeft niet alleen invloed op de constructie en het ontwerp van het pand, maar weerspiegelt ook de houding van huurders ten opzichte van het gebruik van de werkruimte.

Specifiek bij het organiseren van werkruimte is de beschikbaarheid van handige ruimtes om te huren cruciaal. Zo zijn er kantoorruimtes te huur in Kortrijk die de behoeften van moderne bedrijven op het gebied van een duurzame en milieuvriendelijke werkomgeving in overweging nemen. Met MatchOffice kunt u een milieuvriendelijk kantoor te huur in Gent of in een andere stad in België rechtstreeks van de verhuurder huren. Neem contact met ons op en u krijgt gratis hoogwaardige bemiddelingsdiensten.

In samenwerking met matchoffice

Mijnzzp.nl