Team Mijnzzp

Bedrijfsauto

Het is in allerlei branches handig om over een auto van de zaak te beschikken. Denk maar aan een zzp timmerman die dagelijks op pad gaat met een bedrijfswagen met daarin gereedschappen of materialen. Of aan een zzp verpleegkundige die overal naartoe rijdt in een personenwagen. Bij de aanschaf van een bedrijfswagen is het verplicht om deze te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Net als bij een particuliere verzekering geldt dat het handig is om de opties te vergelijken. Daarom volgen hier enkele tips voor het afsluiten van een bedrijfsauto verzekering als zzp'er.

Bekijk welke dekking je nodig hebt

Het is altijd nodig om een bedrijfsauto verzekering af te sluiten om je tegen de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Daarnaast zijn er uitgebreidere mogelijkheden om je te verzekeren tegen verschillende risico’s. Een WA bedrijfsautoverzekering dekt bijvoorbeeld geen schade aan je eigen bedrijfswagen. Dat is bij een uitgebreidere dekking in de vorm van een beperkt casco of volledig casco bedrijfsauto verzekering wel het geval.

Bij de laatstgenoemde dekking is er sprake van een allrisk verzekering en ben je ook verzekerd als je bijvoorbeeld eenzijdig een ongeval veroorzaakt, waarbij alleen je eigen auto schade oploopt. Ook is er sprake van het afdekken van het risico van diefstal. Koop je een oudere bedrijfswagen dan is het doorgaans voldoende om alleen de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Als zzp'er kun je dus op verschillende manieren een autoverzekering afsluiten.

Vergelijk de premie en voorwaarden

Je hoeft uiteraard niet meer te betalen dan nodig is voor een bedrijfsautoverzekering als zzp'er. Daarom is het zeker aan te raden om bij meerdere verzekeraars een premieberekening uit te voeren. Dat is snel en simpel online te doen. Kijk ook naar de voorwaarden en maak op basis daarvan en van de premie een keuze voor het afsluiten van de bedrijfswagenverzekering.

Overigens is het ook nog mogelijk om extra aanvullende verzekeringen te nemen. Denk daarbij aan pechhulp. Dat is handig als je vaak en veel in de auto zit als zzp'er op weg naar afspraken. Zo is het ook mogelijk om voor jezelf en passagiers een inzittendenverzekering af te sluiten. Dat is vooral aan te raden als je bijvoorbeeld met een compagnon op pad gaat of als je personeel meeneemt.

Lees ook ons artikel: 3 tips om te besparen op je autoverzekering als zzp-er

Mijnzzp.nl