Team Mijnzzp

Ecologische voetafdruk

Je ziet het overal om je heen: verduurzaming. Steeds meer mensen zijn bezig met de ecologische voetafdruk die zij op de wereld achterlaten. Wanneer jij je eigen onderneming hebt zul je dus weten dat je ook met je bedrijf duurzaam bezig moet zijn om op een positieve manier op te vallen. Ben je benieuwd hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? In deze blog geven we je wat tips op het gebied van duurzaamheid op de werkvloer.

Energie- en waterbesparing

Ben je in het bezit van een bedrijfspand? Dan doe je er goed aan om te investeren in energie- en waterbesparende middelen. Denk aan goede isolatie, bewegingsschakelaars voor het licht en een slimme thermostaat. Daarnaast kun je waterbesparende kranen aanschaffen en gloeilampen vervangen door spaarlampen. Tip: vergeet ook niet te besparen op je kantoorartikelen. Denk aan dubbelzijdig printen en het in huis halen van gerecycled papier.

Afval scheiden

Waarschijnlijk doe je dit thuis al, maar wist je dat het ook een goed idee is om op je werklocatie het afval te scheiden? Veel bedrijven doen hier niet aan, maar het neerzetten van verschillende afvalbakken kan de duurzaamheid echt bevorderen. Daarbij komt dat het goed overkomt naar je klanten en zakenrelaties wanneer dit soort afvalbakken aanwezig zijn. Dan weten ze al dat jij je bezighoudt met het duurzaam bezig zijn!

Duurzame relatiegeschenken

Hoe kun je nou beter je duurzaamheid laten zien dan met relatiegeschenken? Door je (potentiële) zakenrelaties een duurzaam relatiegeschenk te geven maak je echt een statement. De relatiegeschenken van Maxilia kunnen dan uitkomst bieden. Je vindt daar een groot aantal relatiegeschenken die zijn gemaakt van een duurzaam materiaal, zoals recyclebare Doppers, notitieblokken van kurk of bidons van BPA-vrij materiaal.

Minder vaak de auto

Heb je een auto? Probeer dan om die minder vaak te gebruiken. Voor korte afstanden zou je misschien als alternatief de fiets kunnen pakken of vaker thuis kunnen werken. Om lange afstanden te overbruggen kan je ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan of wellicht met een collega te carpoolen.

Duurzame materialen

Als je met producten werkt dan is het slim om een leverancier in de arm te nemen die duurzame producten levert. Of het nou gaat om de detailhandel of in de horeca, duurzame of biologische producten zijn helemaal van nu. Verkoop je spullen in een winkel? Kijk dan of je je plastic tassen kunt vervangen voor papieren tasjes of katoenen draagtassen. Plastic tasjes zijn niet meer van deze tijd en verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Een extra pluspunt van papieren of katoenen tassen is dat je ze ook kunt inzetten als relatiegeschenk met bedrukking en zo extra zichtbaarheid voor je bedrijf kunt creëren.

In samenwerking met maxilia.nl

Mijnzzp.nl