Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Vis catering

Bij een beetje ondernemer staat de klant altijd voorop. Maar waar veel mensen denken dat deze mindset alleen met je houding van doen heeft -vriendelijk glimlachen, hun vragen serieus nemen- weet jij dat horeca keukenartikelen een minstens zo cruciale rol spelen. Want zeg nu zelf: deze producten zijn toch al jaren uw rechterhand?

Veel horeca keukenartikelen zijn ontworpen om het koken makkelijker te maken en het eten lekkerder. Het is dus zaak dat ze goed worden gebruikt door u en uw medewerkers. Hoe u dat voor elkaar krijgt? Standarisatie is het sleutelwoord.

Zorg dat het zorgen voor uw spullen in uw DNA zit

Want hoe kan een wasmachinemonteur aan gereutel horen wat er mis is met de machine? En hoe doorziet een fysiotherapeut precies welke oefeningen u moet doen om van pijn af te komen? Door standarisatie dus. Procedures die na verloop van tijd in je DNA gaan zitten. Ze wete hoe ze met hun spullen om moeten gaan om er altijd het beste uit te halen. Net als uw medewerkers.

Al jaren de beste... door standarisatie

Laten we een voorbeeld geven: we hebben kennis van een zekere ijssalon die jaren op rij is uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland. Deze salon blijkt al ruim dertig jaar dezelfde machines te gebruiken. Dertig jaar! Ze zien er nog als nieuw uit. Dit komt doordat de eigenaar flink heeft geïnvesteerd in zijn horeca keukenartikelen en daar alles uit wil halen. Daarom maakt hij alle machines elke keer grondig schoon, als hij ze heeft gebruikt. Het is een standarisatie geworden! Hierin vertrouwt hij zijn medewerkers ook: hij heeft hen laten zien hoe je die apparaten schoonmaakt en weet dat zij dit na hun dienst precies zo doen.

Standarisatie haalt het beste uit uw horeca keukenartikelen

Veel managers zijn een beetje huiverig voor standarisatie. Ze zijn vaak bang dat medewerkers hierdoor niet meer openstaan voor innovaties en procesproblemen op een gegeven moment niet meer zien. Maar weet dat uw horeca keukenartikelen pas echt optimaal worden benut als uw medewerkers standaard weten hoe dit moet! Dit neemt overigens niet weg dat u nooit kritisch naar standaard processen mag kijken. Wij zeggen: verander allen als het echt niet anders kan!

In samenwerking met horecasupply.nl

Mijnzzp.nl