Team Mijnzzp

Fabriek

Er zijn tientallen en tientallen soorten engineering. Want als het op de basis aankomt, gaat engineering over het gebruik van gespecialiseerde kennis om een probleem op te lossen. Aangezien we een grote verscheidenheid aan problemen tegenkomen, hebben we een even grote verscheidenheid aan engineering disciplines, waarvan vele zeer gespecialiseerd zijn, die ontworpen zijn om die problemen op te lossen.

Soorten techniek vacatures

In grote lijnen kan engineering worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën - chemische, civiele, elektrische en mechanische engineering. Lees hier meer over verschillende soorten techniek vacatures.

Chemical engineer

  • gemiddeld salaris: €2.719,28 - €5.086,27 per maand;
  • vereiste opleiding - bachelor Chemische Technologie;
  • vooruitzichten banengroei tot 2029 - 4%.

Chemische engineers gebruiken hun kennis van wetenschappen - zoals scheikunde, biologie, natuurkunde en wiskunde - om problemen op te lossen die van invloed zijn op het gebruik of de productie van chemicaliën, voedsel, geneesmiddelen en meer. Ze werken vaak in kantoren en laboratoria, en bijna allemaal werken ze voltijds.

Ze gebruiken hun kennis van zowel de wetenschap als de productie om chemische processen die in een laboratorium zijn ontwikkeld, om te zetten in een commercieel of industrieel proces om producten te maken en deze processen vervolgens te evalueren en te verbeteren.

Chemische engineers vertalen processen die in het laboratorium zijn ontwikkeld naar praktische toepassingen voor de commerciële productie van producten en werken vervolgens aan het onderhoud en de verbetering van die processen. Zij steunen op de belangrijkste fundamenten van engineering: wiskunde, natuurkunde en scheikunde (hoewel biologie een steeds grotere rol gaat spelen).

De belangrijkste functie van chemisch engineers is het ontwerpen van en problemen oplossen met processen voor de productie van chemicaliën, brandstoffen, voedingsmiddelen, geneesmiddelen en biologische stoffen, om er maar een paar te noemen. Zij zijn meestal werkzaam in grootschalige productiebedrijven om de productiviteit en de productkwaliteit te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te minimaliseren.

Vergelijkbare beroepen zijn biomedische of nucleaire engineering en specialisten of technici op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk.

Elektrotechniek engineer

  • gemiddeld salaris: €3.577 per maand;
  • vereiste opleiding - bachelor in Elektrotechniek;
  • vooruitzichten voor banengroei tot 2029 - 3%.

Elektrotechnische engineers richten zich op het ontwerpen, testen en produceren van elektrische componenten, zoals motoren, navigatie- en communicatiesystemen en energieopwekking. Ze werken in verschillende industrieën, waaronder onderzoek, productie, telecommunicatie en meer.

Elektrotechniek is een van de breedste vakgebieden van de industrie, wat betekent dat de beschikbare banen sterk kunnen verschillen van sector tot sector. Van het werken met circuits en het maken van computers en andere elektronica tot het bouwen van glasvezelnetwerken of vision-sensoren voor auto's, in veel disciplines werken elektrotechnici.

Vergelijkbare beroepen zijn elektricien, biomedisch ingenieur en architectonisch en engineering manager.

Machinebouw

  • gemiddeld salaris: €2.400 per maand;
  • typisch vereiste opleiding - MBO mechatronica of HBO werktuigbouwkunde;
  • groeivooruitzichten voor de werkgelegenheid tot 2029 - 4%.

Machinebouwers ontwerpen, bouwen en ontwikkelen mechanische en thermische sensoren, zoals motoren, gereedschappen en machines. Machinebouw is een van de breedste van de engineering velden, en ze kunnen worden gevonden een enorm scala van producten, van elektrische generatoren tot batterijen tot koelsystemen.

Machinebouwers analyseren projecten om te bepalen hoe een mechanisch apparaat kan worden gebruikt en ontwerpen en testen vervolgens machines om het project te helpen. Ze kunnen ook apparatuur onderzoeken die is mislukt om te bepalen hoe een deel van de mechanica moet worden gerepareerd.

Andere soortgelijke beroepen zijn materialen ingenieur, petroleum ingenieur en werktuigbouwkundig technicus.

Proces operator

Operators zijn verantwoordelijk voor het bedienen van zware machines en apparatuur die op industrieterreinen en in productieprocessen worden gebruikt. Het kan daarbij gaan om graafwerkzaamheden, het breken van stenen, het vervoeren van materialen, het graven van sleuven en allerlei andere taken.

Proces operators kunnen werkzaam zijn in de bouw, de mijnbouw, de landbouw en in tal van andere bedrijfstakken. Gezien de aard van deze werkomgevingen is een sterke nadruk op veiligheid, observatie, alertheid, communicatie en efficiëntie uiterst belangrijk.

In samenwerking met synsel.nl

Mijnzzp.nl