Team Mijnzzp

Bureau

Wanneer u in loondienst werkt en besluit om als zzp-er te gaan werken dan gaat er voor u veel veranderen. De tijden dat u op maandag weet wat je vrijdag moet doen voor de werkgever zijn dan toch echt wel voorbij. Er zijn nog al wat zzp-ers die zo beginnen en niet goed onderzocht hebben wat de voor en nadelen zijn om als zzp-er te werken.

Het allerbelangrijkste verschil is nog wel dat u er vanaf de start van uw bedrijf alles zelf moet regelen. Toen u nog in loondienst was werden de normaalste dingen voor u geregeld, dit zal u nu allemaal zelf moeten regelen. Denkt u maar eens aan verzekeringen of aan de administratie, dit zal u wanneer u als zzp-er werkt vaak in de avond uurtjes of in het weekend moeten doen. Ook het aannemen van klussen bij particulieren gebeurt veel in de avond uren of in het weekend.

Wanneer u dus als zelfstandige gaat werken zal u veel dingen moeten opbouwen. Eén van de grootste factoren is nog wel uw netwerk. Wanneer u uzelf niet aan grote bedrijven wenst te verhuren dan is het zeer nuttig om meerde zelfstandigen in uw omgeving te hebben waar u een beroep op kunt doen. Wanneer een mogelijke klant u benadert voor een grote klus staat u veel sterker met een netwerk, u kunt dan samen met hun de klus doornemen en een begroting maken voor de werkzaamheden. Voor de klant is dit vaak ook prettiger, hij weet dat u niet alleen bent.

Het opbouwen van uw netwerk is vaak geen gemakkelijke klus. Wanneer u ondernemers wenst te leren kennen in uw branche dan kunt u verschillende dingen proberen, via internet, ondernemers borrels of meetings zijn enkele voorbeelden.

Op onze website kunt u ook samenwerken met zakenpartners, hoe werkt dit?

Wanneer u lid bent van onze website en uw collega's zijn of worden ook lid op onze website dan kunt u elkaars zakenpartner worden. Wanneer iemand een timmerman zoekt of het beroep loodgieter van uw collega dan zal u samen gevonden worden op onze website omdat u zakenpartners bent van elkaar. Zo ziet de mogelijke klant dat u samen werkt met andere ondernemers en u niet alleen bent. Zo is het voor de klant meteen duidelijk dat u meerdere ondernemers kan inschakelen voor zijn klus, dit kan voor de mogelijke klant drempel verlagend werken omdat hij dan minder zelf hoeft te regelen voor de klus. Het invullen van de juiste beroepen bij uw profiel is daarom ook heel belangrijk, een mogelijke klant kan direct zien wat hij van u kan verwachten.

Mijnzzp.nl