Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Kantoormedewerkers

De markt zit vol met concurrenten. Dit maakt het voor ZZP’ers moeilijk om nieuwe klanten te vinden.  Hoe krijg je als ZZP’er meer opdrachten? Wij geven je diverse tips zodat jij aan de slag kunt!

Sta jij al op marktplaats?

Er zijn verschillende marktplaatsen waar jij jezelf kunt aanbieden als ZZP’er. Op zo’n marktplaats plaatsen diverse opdrachtgevers opdrachten waar jij op kunt reageren. Heb jij jezelf al aangemeld bij Hoofdkraan.nl, Jellow, Freelance, Werkspot, Twago, Jobbird, Lancelots en ja, ook bij Marktplaats.nl? Op deze manier ben je makkelijk te benaderen voor diverse potentiele opdrachtgevers.

Wees online zichtbaar

Werken aan je reputatie is voor iedereen belangrijk, maar voor een ZZP’er nog belangrijker. Je bent kwetsbaarder als je reputatie niet goed is. Vroeger werd er even gebeld om een referentiecheck te doen. Nu gebeurt die check vaak online. Hoe staat het met jouw online reputatie en zichtbaarheid? Ben je überhaupt online vindbaar? Wil jij je hiermee niet teveel bezig houden en lekker aan het werk gaan met je opdrachten? Besteed dit werk dan uit en schakel een online marketing bureau in. Zij kunnen je helpen met je online vindbaarheid en zoekmachine optimalisatie. Op deze manier weten opdrachtgevers je website beter te vinden.

Ben je vooral werkzaam in het zuiden van het land? Zoek dan eens op ‘online marketing eindhoven’ om een bureau te vinden die jou kan helpen!

Werk aan je netwerk

Vaak heb je al een behoorlijk netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren. Je hebt een studie gevolgd en je hebt al een aantal opdrachten uitgevoerd voor opdrachtgevers. Ga eens praten bij je oude school en voor je het weet heb je een aantal contacten die je kunt benaderen. ‘Via via’ is nog altijd een goede manier om aan nieuwe klussen te komen. Wanneer je goed werk levert, zal een opdrachtgever jou sneller aanbevelen bij een collega. Benader de mensen in je netwerk of ze een opdracht voor je weten. Bezoek verschillende beurzen om potentiele klanten te ontmoeten. Ga eens naar een evenement, want dat is de kans om andermans netwerk te gebruiken. Stap uit je comfortzone en bied aan om te spreken op een zakelijke netwerkbijeenkomst of seminar. Deel tijdens zo’n evenement of seminar iets uit waar je bedrijfsnaam op staat.

Alles samenpakkend: maak een plan van aanpak door alle bovenstaande tips te verzamelen. Creëer doelen en ga na welke acties je in welke periode gaat uitvoeren. Laat je niet te snel ontmoedigen door een afwijzing en blijf in jezelf geloven.

Succes met het werven van nieuwe klanten!

Informatie aangeleverd door: Onlineklikdiensten

Mijnzzp.nl