Team Mijnzzp

Nieuw vloer kantoorpand

Wellicht ben je een aantal jaar geleden een eigen bedrijf begonnen en zoek je nu een groter kantoorpand. Naast alle essentials zoals bureaus, bureaustoelen, computers, schermen, borden en een mooie kantoorplant is een goede vloer ook ontzettend belangrijk. Natuurlijk is het belangrijk dat de vloer lang meegaat en makkelijk in onderhoud is. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog andere wensen en eisen hebt. In deze tekst kun je lezen welke vloeren je kunt overwegen om te laten leggen in jouw kantoorpand.

Zachte vloeren

Je kunt gaan voor een harde vloer, maar je kunt ook kiezen voor een wat meer zachter exemplaar zoals een kamerbreed tapijt. Dit heeft diverse voordelen, zoals dat het geluidsabsorberend is. Het geluid klinkt beter en voller door tapijt en ook dempt het het geluidsniveau waardoor werknemers zich wellicht beter kunnen concentreren en bijvoorbeeld geen last hebben van mensen die op hakken lopen. Daarnaast bespaar je met een kamerbreed tapijt energie, omdat het de warmte goed vasthoudt. Ook voelt het veilig, warm en zacht aan waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt. Het leuke van tapijt is dat je er allerlei verschillende kleuren, patronen en structuren van hebt. Dit maakt het interessant als je wilt dat jouw nieuwe kantoorpand niet gaat lijken op alle andere kantoorpanden. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende vormen waarbij de naden niet goed zichtbaar zijn en alles een mooi geheel wordt.

Harde vloeren

Naast tapijt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een vloer met een wat harder karakter aan te laten meten in jouw nieuwe kantoorpand. Zo zou je laminaat of een gietvloer kunnen overwegen. Beiden hebben het voordeel dat ze neutraal zijn van kleur en gemakkelijk zijn in onderhoud. Vooral een gietvloer is door zijn goede en vaak milieubewuste toplaag onderhoudsvrij en ook kras- en schadebestendig. Een ander goed alternatief wat qua uiterlijk op laminaat lijkt, zijn PVC-stroken. Ook dit type vloer is slijtvast, geluidsarm en makkelijk schoon te maken. De stroken lijken qua uiterlijk op laminaat, omdat de toplaag vaak een realistische print heeft. Soms zelfs met een reliëf. Deze toplaag heeft dan ook vaak een slijtvaste PU-laag.

Mocht je overwegen om een harde of juist een zachte vloer aan te leggen, dan kun je op internet nog veel meer informatie vinden. Ook kun je daar eens bekijken hoe het aanleggen van zo’n vloer eigenlijk gaat. Op deze manier kun je een juiste keuze maken en wordt jouw kantoorpand nog mooier!

In samenwerking met Tarkett

Mijnzzp.nl