Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Beurs

In samenwerking met fritz-events.nl

Start je binnenkort een nieuw bedrijf? Dan kun je ervoor kiezen om een lintje door te knippen, maar dat is al wel erg vaak gedaan. Ga voor een openingsfeest! Met een openingsfeest wek je nieuwsgierigheid, breng je een gevoel van saamhorigheid en laat je een verpletterende eerste indruk achter. Mits je het openingsfeest goed aanpakt, maar daar kunnen wij je een handje mee helpen.

Start met de bedrijfsdoelstellingen

Belangrijk om in het achterhoofd te houden voordat je gaat brainstormen naar ideeën voor de feestelijke opening, zijn de doelstellingen voor je bedrijf. Wil je bijvoorbeeld bewustzijn creëren rond je merk? Zorg dan dat je een duidelijke boodschap hebt en iedereen van het bedrijf die boodschap draagt. Het feest kan namelijk veel promotiemogelijkheden bieden voor het bedrijf. Het kan ook zijn dat je mensen enthousiast wilt maken over je bedrijf, zodat je betrouwbare relaties kunt opbouwen met toekomstige klanten. Wil je liever relaties opbouwen binnen de gemeenschap? Op het feest kun je ook relaties tot stand brengen met partners en leveranciers met wie je graag wilt samenwerken. Een openingsfeest is een goede mogelijkheid om deze relaties te beginnen.

Ideeën voor een groots openingsfeest

Heb je de bedrijfsdoelstellingen op een rijtje gezet? Met die doelstellingen in gedachten is het tijd om te gaan nadenken over ideeën voor het openingsfeest, want ieder succesvol evenement begint met een goed idee. Inspiratieloos? Maak het openingsfeest onvergetelijk met één van de volgende ideeën.

Geef het feest een thema
Een thema geeft houvast voor de organisatie van het feest. De hapjes, de aankleding, de activiteiten, alles kan rondom het thema worden georganiseerd. Ook leuk is om de genodigden verkleed te laten komen.

Doe een publiciteitsstunt
Een goede publiciteitsstunt kan de aandacht trekken en PR genereren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een flashmob, een stunt op social media, of een jaarlijks terugkerend evenement om de aandacht te trekken.

Huur een band
Een beroemde artiest zal waarschijnlijk boven je budget gaan, maar een coverband of onbekende band die de muziek op het feest verzorgd is ook hartstikke leuk. Ga je voor een themafeest? Kies dan voor een band die past binnen het gekozen thema.

Huur een bellenblaasmachine
Wil je iets unieks? Huur een bellenblaasmachine. Leuk als entree effect voor het openingsfeest, of op de dansvloer!

Het feest promoten

Alle ideeën verzameld? Dan is het zaak om het feest te promoten. Omdat het bedrijf nieuw is, heb je nog geen bestaand publiek om je op te richten. Gelukkig kun je tegenwoordig heel makkelijk nieuwe mensen bereiken. Kies bijvoorbeeld voor lokale PR door te adverteren via de radio of de krant, adverteer via de social media kanalen van je bedrijf en geef de berichten de juiste tags, maak een Facebook-evenement aan en nodig gebruikers uit, of adverteer online via bijvoorbeeld Google of Facebook. Bereik zo de juiste mensen en geef een onvergetelijk openingsfeest!

Mijnzzp.nl