Team Mijnzzp

Meer klussen als zzp-er

Als zzp’er kan het vriezen of dooien. Goede periodes worden afgewisseld met mindere tijden. Als je tijdelijk wat minder opdrachten hebt, is het zaak om niet te panikeren. Het kan immers niet altijd in de vijfde versnelling vooruit gaan. Achterover leunen is uiteraard ook geen optie, omdat de opdrachten niet komen aanwaaien. In dit artikel vind je 5 tips waarmee je weer actief op zoek kunt gaan naar nieuwe klussen.

Val op met je cv

Een cv maken is niet zo lastig, een sterk cv wel. Dat klinkt ingewikkeld, maar het goede nieuws is dat je op meerdere manieren een sterk cv kunt maken. Wat voor jou geschikt is, hangt deels af van hoe je als persoon bent en van voor werk je doet en wilt doen.

Zorg er in ieder geval voor dat het een persoonlijk cv is. Het gaat om jou, daarom mag er veel aandacht voor jouw persoon zijn. Vertel gerust over je interesses en kwaliteiten. Die zijn minstens zo belangrijk als je opleidingen en werkervaring. En maak het niet te lang. Er is vrijwel niemand die een cv volledig leest, zeker niet als dit er één van vier pagina’s is.

Presenteer jezelf online

Het eerste contact wordt vaak online gelegd. En daar ben je als zoekende zzp’er niet eens bij. Recruiters en potentiële opdrachtgevers speuren namelijk hele dagen het internet af op zoek naar geschikte kandidaten. Daar wordt LinkedIn veelvuldig voor gebruikt. Zorg er dus voor dat je pagina actueel is.

En het helpt zeker mee als je regelmatig wat van je werk laat zien. Streef ernaar om iedere week een bijdrage te plaatsen waarin je iets over je werk vertelt. Zo kom je eerder op de radar van opdrachtgevers. Daarnaast kun je overwegen om een website te maken, of als je er al één hebt deze te promoten. Dit vergroot je online vindbaarheid aanzienlijk.

Ga eropuit

Gelukkig worden er weer volop netwerkborrels georganiseerd. Tijdens de coronacrisis heeft dit grotendeels stilgelegen. Voor zzp’ers, opdrachtgevers en recruiters is dit een ideale plek om contacten te leggen. Ga bijvoorbeeld een keer naar een ondernemersontbijt, of een interessante lezing. Je raakt er hoe dan ook in gesprek met mensen uit het vak.

Wees eerlijk over je situatie

Ondernemers vinden het leuk om te zeggen dat de zaken goed gaan. Maar als het minder gaat, gebeurt dat een stuk minder. Ze zijn bang om hun goede naam op het spel te zetten, schamen zich of hebben er gewoon geen zin in. Toch is het goed om dit te doen. Je kwetsbaar opstellen kan nooit kwaad, en wie weet leest een opdrachtgever je post op LinkedIn en neemt contact met je op.

Ga lekker op vakantie

Niet omdat je niks te doen hebt, maar om de batterij op te laden en tot nieuwe inzichten te komen. Uitkijkend over de Middellandse Zee of in een huisje in de bossen kom je erachter waar je kracht ligt en hoe je de huidige situatie kunt omdraaien. Bovendien is een week vrij altijd lekker.

In samenwerking met cvtips.nl

Mijnzzp.nl