Team Mijnzzp

Winkelstraat

Wanneer u een nieuwe website heeft waar u veel tijd en geld in gestoken hebt dan zou het ook leuk zijn wanneer ook dagelijks veel bezoekers krijgt op uw website. Echter is dit niet zo makkelijk. Het vergt veel inspanning en doorzettingsvermogen. U kunt natuurlijk op de bekende website een advertentie plaatsen en hopen dat dit gaat helpen. Dit zal u vaak veel geld kosten en weinig opleveren. Kijkt u maar eens goed hoeveel mensen dit al proberen, u bent echt niet de enige die meer bezoekers op zijn website wil krijgen.

Maar wat kan ik dan wel doen?

Om heel eerlijk te zijn: niet veel. Waarom zou u het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Er zijn diverse grote websites met veel leden waar u zich kan aanmelden in groepen. Wanneer u hier genoeg tijd in investeert zullen de mensen uit uw doelgroep u vanzelf wel vinden.
 
Er zijn heel wat gratis mogelijkheden om u in de vorm van een link of banner mee te laten draaien op andermans website. Of u hier veel aan heeft is maar de vraag. Stel u heeft een website over haarmode en dan komt uw banner op een website van een bakker. Dit zullen dan vaak mensen zijn die niet ge-interesseerd zijn in haarmode. Er zullen sporadisch bezoekers komen via zo'n banner.
 
Als u echt meer bezoekers wenst op uw website zult u een aantal dingen goed voor elkaar moeten zien te krijgen. Ten eerste moet u zorgen dat u voldoende inkomende links. Het liefst van website met een hoger Google rank dan die van uzelf. Google zal dit als een soort aanbeveling zien voor uw website. Dit zal in de praktijk niet makkelijk te realiseren zijn. Eigenaren van een website met een hoge rank zullen niet snel willen linken met een lager gewaardeerde website. Ook is het belangrijk om te linken met andere website in dezelfde branche als uw website.
 
Schrijf regelmatig nieuwe artikelen. Google is verliefd op unieke content. Deze artikelen moeten wel echt uniek zijn en niet ergens vandaan gehaald zijn. Het is goed wanneer u een artikel schrijft met links naar andere artikelen. Zorg dat u gebruik maakt van de RSS feeds. Plaats hier uw artikel ook op. Wanneer u een volger heeft via de RSS feeds krijgt de persoon automatisch een bericht dat er iets nieuws op uw website staat.
 
Iedereen wil bij Google bovenaan pagina 1 staan. Dit kunt u beter vergeten. Dit is echt heel moeilijk. Om dit te bereiken moet uw website altijd 100 procent in orde zijn en heel veel unieke content bevatten. Wanneer u meer bezoekers uit uw regio wenst op uw website kunt een reclame campagne starten via Google AdSense. Dit zal u wel geld kosten maar werkt best goed. U rekent per klik af. Het grote voordeel is dat u zelf kunt aangeven op welke woorden u gevonden wordt en hoeveel u wenst te besteden. Door dit te doen zal u vaker de juiste bezoeker krijgen op uw website.
 
Wanneer u steeds beter gevonden wenst te worden via zoekmachines moet u er voor zorgen dat de zoekmachines uw website vertrouwen. Een nieuwe website wordt eigenlijk gezien als onbetrouwbaar. Uw website moet zich eerst nog bewijzen. In het begin zullen artikelen die u schrijft pas na een tijdje geïndexeerd worden. Als uw website langere tijd bestaat en regelmatig aangepast wordt zullen ze uw website gaan vertrouwen en sneller uw website indexeren.
 
Google is steeds meer aan het veranderen. Was het eerst zo dat ze u zoekresultaten lieten zien op basis van uw zoekopdracht. Nu krijgt Google steeds meer de voorkeur om u het laatste nieuws te laten zien op een zoekopdracht. Dit kan voor u interessant zijn, wanneer u vaak iets schrijft en Google pikt dit op maakt u een goed kans dat dit ook echt getoond wordt bij iemand anders.

Kan ik zoekmachines misleiden  
 
In het begin van het internet waren er veel trucjes om zoekmachines om de tuin te leiden. Deze tijd is inmiddels ver achter ons. Een van de dingen die veel gedaan werden was het "onder water" heel veel tekst op een website zetten, dit is tekst die u niet ziet maar wel op de website staat. Dit deden ze door een witte achtergrond te kiezen met witte woorden er in. Wanneer u bijvoorbeeld de optie alles selecteren koos kwamen deze woorden naar voren. Dit werkt nu echt niet meer en u krijgt er ook strafpunten voor.
 
Ook het automatisch bezoekers genereren was een veel gebruikte truc. Dit werkt ook niet en u zal er ook weer strafpunten voor krijgen. Zoekmachines worden steeds slimmer. Het is gewoon onmogelijk wanneer u een nieuwe website hebt u meteen 500 unieke bezoekers krijgt op een dag. Ook heeft u er niks aan want het zijn geen bezoekers die echt op website komen omdat ze geïnteresseerd zijn. De bezoekers is vaak binnen 10 seconden weg en klikt niet op een andere pagina. Dit wordt dus gezien als geen bezoeker. Ook zullen deze bezoekers de gemiddelde tijd op uw website naar beneden trekken.

De enige manier om goed gevonden te worden op het internet is heel veel tijd en energie te besteden aan uw website. Zorg dat u interessante artikelen heeft staan waar andere mensen wat aan hebben.

Mijnzzp.nl