Team Mijnzzp

Energierekening

Heb je als zzp'er een laag inkomen en een hoge energierekening, dan kom je misschien in aanmerking voor financiële steun. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is op 22 januari geopend en biedt steun aan huishoudens met een laag inkomen en hoge energierekening. Nadat de aanvraag is ingediend en toegekend, vindt er gedurende een periode van zes maanden financiële steun plaats. Dit komt er concreet op neer dat het Noodfonds een deel van de energierekening betaalt.

Inhoudsopgave
8 of 10% van inkomen kwijt aan energie
Situatiecheck
Gegevens

8 of 10% van inkomen kwijt aan energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is bestemd voor iedereen met een laag inkomen, waarbij het huishouden 8 of 10% daarvan kwijt is aan energiekosten. Er vindt dan een betaling plaats van het meerdere van de energierekening. Dit gebeurt overigens niet rechtstreeks aan de aanvrager, maar aan de energieleverancier. Het Noodfonds is ook beschikbaar voor zzp'ers die een laag inkomen hebben. Het is mogelijk om via de website van Noodfondsenergie online een situatiecheck uit te voeren.

Situatiecheck

Heb je als zzp'er een laag inkomen, dan is het handig om online de situatiecheck uit te voeren. Zo kom je er al snel achter of je in aanmerking komt voor financiële steun vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het is wel goed om te weten dat het inkomen van je partner bijvoorbeeld ook meetelt. Er wordt dan ook gevraagd naar de samenstelling van je huishouden. Vervolgens dien je bij de situatiecheck het totale bruto-inkomen van het betreffende huishouden te selecteren. Er zijn hiervoor inkomensranges beschikbaar, zoals tot 2.080 euro. Daarna vul je het bedrag van de maandelijkse energierekening in. De uitslag laat zien of je mogelijk in aanmerking komt voor steun van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het is dan nog slechts een indicatie, want de echte aanvraag volgt nog. Je kan direct met de aanvraag beginnen als de uitslag laat zien dat je kans maakt.

Gegevens

Je hebt bij het doen van een aanvraag meerdere gegevens nodig, zoals het energiecontract, e-mailadres, telefoonnummer en DigiD. Er is op de website van het Noodfonds Energie overigens uitgebreide informatie beschikbaar om je verder op weg te helpen. Kijk daarvoor bij de veelgestelde vragen op de website.

Mijnzzp.nl