Team Mijnzzp

Financial lease

Als startende zelfstandig ondernemer is het beschikbare startkapitaal mogelijk beperkt. Dit budget gebruik je het liefst voor een zo groot mogelijk deel om te investeren in de productiecapaciteit en marketing voor je producten en diensten; het is belangrijk zo snel mogelijk de eerste afnemers te vinden om omzet te draaien en daarmee investeringen terug te verdienen. Het maakt dat de investering in een bedrijfsauto vaak wordt uitgesteld tot een later moment. Daar waar een bedrijfsauto in sommige gevallen haast onmisbaar is voor ondernemers. Een goede reden om financial lease te overwegen, onder meer aangeboden door een partij als Financialleaseforyou. In dit artikel lees je meer over de werking ervan voor zelfstandig ondernemers.

Bedrijfsauto voor iedere ondernemer toegankelijk met financial lease

Wie kiest voor financial lease betaalt een auto van de zaak maandelijks gedeeltelijk af. Zo hoef je bij de aankoop van een auto vooraf geen grote investering te doen; het startkapitaal wordt nauwelijks aangetast. Een belangrijk verschil tussen financial- en operational lease zit in het feit, dat je bij financial lease eigenaar bent van het voertuig op het moment dat het contract afloopt. Je kunt dit vergelijken met het abonnement wat je afsluit voor je mobiele telefoon; nadat het contract verlopen is, mag je het toestel houden. Of denk aan de hypotheek op je woning of bedrijfspand; na het aflossen van de hypotheek is de woning volledig van jou.

Voordelen van de keuze voor financial lease

De keuze voor financial lease brengt verschillende voordelen met zich mee voor ondernemers. Zoals reeds aangehaald werd, ben je direct eigenaar van het voertuig en behoud je het eigen vermogen of startkapitaal. Dit kun je gebruiken voor investeringen in de productiecapaciteit van de organisatie. Daarnaast biedt financial lease verschillende fiscale voordelen, profiteer je van volledige flexibiliteit, heb je de keuze uit een breed scala aan voertuigen voor de zaak en kun je ook als startende ondernemer voor deze optie kiezen. De wijze waarop de auto afbetaald wordt, bepaal je grotendeels zelf.

Geschikte auto voor jouw organisatie selecteren

Het aanbod aan auto’s waaruit je kunt kiezen bij financial lease is groot. Bepaal vooraf voor jezelf, aan welke eisen de bedrijfswagen moet voldoen. Kies je voor een groter model zakelijk voertuig? Heb je een bedrijfsbus nodig om bijvoorbeeld gereedschap en materialen mee te kunnen nemen? Zoek je naar een klein model bedrijfsauto, daar je voornamelijk in de grote steden actief bent? Kijk zelf online eens wat er mogelijk is.

In samenwerking met financialleaseforyou.nl

Mijnzzp.nl